'Kloof dichten tussen theorie en praktijk'

'Kloof dichten tussen theorie en praktijk'

Hij is nog altijd actief betrokken bij HortiTech, maar nu hij de pensioengerechtigde leeftijd nadert, richt hij zich vooral op klaarstomen van ‘zijn jongens’. Svensson ging in gesprek met Peet van Adrichem en beprak hoe het bedrijf Nederlandse expertise wereldwijd inzet om de agrarische sector te stimuleren.

Peet benadrukt de cruciale rol van kennisopbouw, trainingen en consultancy voor buitenlandse kwekers. We verkennen ook enkele innovatieprojecten waar Peet trots op is en bespreken het belang van samenwerking binnen de tuinbouwsector. Kortom, een boeiend gesprek dat doordrenkt is met kennis en ervaring. De eerste vraag komt van Ad van Kester, met wie wij de vorige keer in gesprek gingen: “Hoe zet je als directeur van HortiTech Nederlandse expertise in om wereldwijd de groei van de agrarische sector te stimuleren, met name in de tomatenteelt?”

Peet: “We bouwen kennis op door onderzoek te doen en bieden trainingen en consultancy aan buitenlandse kwekers. We proberen praktische kennis over te brengen, zoals welke systemen en voorzieningen echt nodig zijn, afhankelijk van verschillende klimaatzones. Ook trainen we mensen die in deze sector aan de slag gaan en bieden we op afstand ondersteuning door zelfregulerende systemen te implementeren en te controleren. Onze rol is om de kloof te dichten tussen theoretische kennis en praktische toepassing. Dit geldt automatisch voor de tomatenteelt waar Ad het over heeft, omdat dit simpelweg de grootste markt is in het buitenland waar Nederland groot in is.”

Lees het volledige interview

Bron: Svensson

Deel artikel