'Enthousiasme erin houden op de campus'

'Enthousiasme erin houden op de campus'

Anke Peters-Rutten is per 1 juni gestart als Community Manager bij Brightlands Campus Greenport Venlo. Met deze baan staat ze in het hart van de Brightlands-community. Wat doet een community manager eigenlijk, wat maakt haar werk zo leuk en waarom is donderdag haar favoriete dag? Lees een interview met haar.

Waar houd jij je dagelijks mee bezig bij Brightlands?
“Ik ben geboren en getogen in Venlo. Ik vind het dan ook leuk en interessant om de link tussen de campus en de bewoners van Venlo te leggen. Zo zet ik mij al jarenlang in als vrijwilliger van Zomerparkfeest. Ik leg dit jaar ook de link tussen Zomerparkfeest en Brightlands. Binnen mijn functie ben ik het eerste aanspreekpunt van de niet-facilitaire zaken van onze campusbewoners. Ik luister naar de behoeftes van de campusbewoners en speel hier op in. Ik probeer hierbij zoveel mogelijk contacten te leggen tussen de campusbewoners onderling, zodat ze ook elkaar kunnen helpen en samen kunnen werken aan innovaties. Daarnaast houd ik me bezig met het organiseren van events en bijeenkomsten op de campus, zoals de Dutch Food Week en events voor de campusbewoners."

Wat maakt jouw werk zo leuk?
:Ik leer heel veel nieuwe mensen kennen, dat is echt leuk. Zodra ik iets kan betekenen voor hun innovatie vind ik dat extra leuk! Daarbij vind ik de agrofood branche erg interessant. Mijn opa was tuinder en het is inspirerend om te zien hoe alles vroeger zo anders ging dan nu. Ik zorg er ook graag voor dat mensen zich welkom voelen. Ik heb gestudeerd aan de  Hotel Management School in Maastricht en daar stond gastvrijheid altijd voorop."

Wat vind jij makkelijker, complimenten geven of krijgen?
"Zonder twijfel complimenten geven! Ik vind het leuk om complimenten te geven en moeilijk om ze te ontvangen. Wel hoor ik vaak van mensen dat ik enthousiast overkom en ik hoop dit enthousiasme erin te houden op de campus!"

Lees hier verder

Bron: Brightlands Campus Greenport Venlo

Deel artikel