'Anthuriums telen kan ook heel goed veenvrij'

'Anthuriums telen kan ook heel goed veenvrij'

Stolk Brothers is finalist voor de Tuinbouw Ondernemersprijs. Dat alleen al is een podium waard. Voor dit bedrijf is duurzaamheid geen modewoord: goed zorgen voor de planeet zit in het DNA. Mede-eigenaar Pieter Stolk (rechts op de foto) vertelt er meer over op de website van Royal FloraHolland.

"Een mooi moment: afgelopen jaar leverden we onze eerste veenvrij gekweekte anthuriums aan tuincentra en bloemisten. En wat bleek? Ze merkten er helemaal niks van! Dat is een groot compliment. Voor onze klanten (en onszelf) ligt de lat hoog: we gaan voor het allerbeste. En dat kan dus heel goed veenvrij. Met deze manier van telen experimenteren we al jaren. Pas toen we onze volledige productie veenvrij hadden – de teelt van anthuriums duurt relatief lang – communiceerden we erover. Mooi om te zien dat klanten geen verschil in kwaliteit opmerkten. Voor mij is dit een perfect voorbeeld van dat het écht anders kan."

Duurzaamheid zit Stolk Brothers in het bloed. "Het begon ruim dertig jaar geleden, toen mijn vader erg ziek werd. Hij kreeg last van ernstige eczeem. Voor de dokter was duidelijk: dat komt door het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Mijn vader stapte over op biologische bestrijders; hij kon niet anders. Maar het was meteen ook de eerste stap richting duurzaamheid. In die tijd werd gebruik van biologische bestrijders nog gezien als iets voor geitenwollensokkentypes. Maar ik - een kind nog - wist niet beter. Ik ben opgegroeid met duurzame kweek op het bedrijf"

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v