Zentoo International Grower of the Year?

Zentoo International Grower of the Year?

Tien sierteelttelers van over de hele wereld staan in de finale van de International Grower of the Year Award. Zij blinken uit in hun uitstekende prestaties en geven met hun expertise een mooi visitekaartje af voor de wereldwijde sierteelt. Voor Nederland houdt Zentoo de eer hoog. Hoofdsponsor Royal FloraHolland blikt op haar website alvast vooruit.

AIPH organiseert de uitreiking van de International Grower of the Year Award om de sierteeltkwekers die uitblinken op het gebied van marktontwikkeling, duurzaamheid, economie, human resource en/of innovatie te eren en een podium te geven. Eén van die finalisten is Zentoo, lid van Royal FloraHolland. Zentoo is een collectief van vijftien telers. Samen kweken ze meer dan honderd variëteiten aan chrysanten, na de roos de meest aangevoerde snijbloem. Van een sprieterige bol tot een klein- en grootbloemige chrysant, de santini met zijn speciale bloeiwijze en de klassieke troschrysant. De kwekers van Zentoo zorgen jaarrond voor een kleurrijke collectie, die bol staat van diversiteit. De productie in stelen in 2021: 330.000.000! Die worden allemaal verkocht via Royal FloraHolland. Deels via de klokken en deels direct via de webshop en termijn afspraken.

Uniek in de sierteelt
Het interne verrekenmodel van Zentoo is uniek in de sierteelt. Er wordt verrekend met één portemonnee en toch wordt elke kweker uitgedaagd om het maximale aantal stelen van Zentoo kwaliteit te produceren. De kwekers hebben allemaal hun eigen ‘tuin’, maar delen met elkaar kennis en verkoop onder één merknaam. Steven van Schilfgaarde, CEO van Royal FloraHolland is blij dat Zentoo als lid van Royal FloraHolland is doorgedrongen tot de top-10: “Zentoo is een kampioen in samenwerking en daarmee een inspiratie voor andere kwekers. Alleen ga je sneller maar samen kom je verder. Als lid van Royal FloraHolland verbindt Zentoo op bijzondere wijze vijftien bedrijven onder een merk. Een coöperatie onder een coöperatie, die verrekent met één portemonnee. Dat is echt uniek. In de schaalvergrotingsslag die nu plaatsvindt aan handelszijde is dit het aanpassingsvermogen dat nodig is om in evenwicht te blijven.”

Royal FloraHolland is hoofdsponsor van de International Grower of the Year Award, dé onderscheiding voor sierteeltkwekers wereldwijd. De Nationale Tuinbouw Ondernemersprijs en Royal FloraHolland dragen genomineerden voor de prijs voor. Royal FloraHolland sponsort de IGOTY om haar leden te stimuleren, ondersteunen en waarderen in hun ondernemerschap en innovatie. Een nominatie voor de International Grower of the Year Award betekent internationale erkenning voor genomineerde sierteeltbedrijven over de hele wereld.

De uitreiking vindt plaats tijdens een feestelijk avondprogramma op 24 januari 2023 in het Atlantic Hotel in Essen, Duitsland. Daar maakt AIPH de overall winnaar bekend die de titel ‘AIPH International Grower of the Year 2023’ (IGOTY) mag dragen en ook de ‘Gouden Roos’ mee naar huis neemt, de felbegeerde prijs binnen de sierteeltsector. Het avondevenement vindt plaats naast IPM Essen.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v