Succesvolle Kennissessie over Verenigd Koninkrijk


Succesvolle Kennissessie over Verenigd Koninkrijk

Een Kennissessie over het Verenigd Koninkrijk, die Royal FloraHolland op 18 januari speciaal voor haar leden organiseerde, is goed bezocht. De laatste ontwikkelingen in de Britse de bloemen-, kamerplanten- en tuinplantenmarkt werden besproken, maar ook thema’s als de situatie na Brexit, fytosanitaire regelgeving, veensubstraat en het veranderende consumentenkoopgedrag kwamen aan bod.

Eline van den Berg, expert Logistieke Keten, nam het gezelschap mee in de tijdlijn van de Brexit en de aanloop naar het EU-VK akkoord. Frits Jonk, programmamanager Fytosanitair en Duurzaamheid, deelde de laatste stand van zaken omtrent fytosanitaire regelgeving en het verlagen van de milieu-impact bij potgrond en substraten. Dit zijn thema’s die in het VK nu steeds meer vorm krijgen, maar mogelijk ook in overige delen van Europa aan de orde komen.

Ervaringen vanuit de praktijk waren een waardevolle toevoeging aan de Kennissessie. Met name de handel, vertegenwoordigd door Royal Lemkes (Elise Wieringa), vertelde over het belang van duurzaamheid & compliance in de samenwerking met Britse retailpartners. Daarnaast vertelde Marco van der Goes van anthuriumkwekerij Houwenplant een inspirerend verhaal over hun eerste ervaringen met veenvrije teelt en het ‘meenemen’ van klanten in de productie-ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid.

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v