RFH aanwezig op IFTEX

RFH aanwezig op IFTEX

De internationale sierteeltbeurs IFTEX in Kenia vindt dit jaar plaats van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 juni. Kopers uit meer dan 75 landen hebben zich al geregistreerd en 186 kwekers en leveranciers zullen deelnemen, wat het wereldwijde belang van de beurs onderstreept.

Duurzaamheid zal het belangrijkste gespreksonderwerp zijn tijdens de internationale conferentie 'Sustainability Advancements in the Global Cut Flower Industry: What next for Kenya's producers?' gepland op maandag 3 juni, een dag voor de officiële opening van de expo. Afgevaardigden zullen deelnemen aan discussies over berichtgeving over duurzaamheid, innovaties in de snijbloementeelt, productie en logistiek met een centrale focus op het opbouwen van veerkracht en aanpassing in de Keniaanse sierteeltsector.

Royal FloraHolland is aanwezig in stand nummer B3.08 met het thema 'Internationale groei', gericht op groeiende handel binnen bestaande en nieuwe handelsroutes over de hele wereld via het B2B-platform Floriday, het wereldwijde platform voor de sierteeltsector. Kenia is 's werelds op drie na grootste exporteur van snijbloemen, goed voor 6 procent van de wereldwijde export van snijbloemen, en staat wereldwijd bekend om het leveren van kwaliteitsproducten. Voor Royal FloraHolland is Kenia het nummer één importland voor de veiling met een omzet van € 406 miljoen in 2023.

IFTEX is hét evenement voor de sierteelt in Oost-Afrika en de grotere Afrikaanse regio, dat telers, kopers, veredelaars en belanghebbenden uit de sector samenbrengt en een platform biedt voor zaken en de bloeiende toekomst van de wereldwijde bloemenhandel.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v