Hortimissie naar China

Hortimissie naar China

Na ruim drie jaar fysieke afwezigheid kan het Nederlandse PIB China cluster 'NL Protected Agri Alliance China’ weer afreizen naar China. Aanleiding is de 25e HortiflorExpo IPM die van 13 tot 15 april 2023 plaatsvindt in het Shanghai New International Expo Center.

Het cluster zal deze week een gezamenlijke stand hebben op de HortiflorExpo IPM en medeorganisator zijn van verschillende side-events. Het bedrijvencluster bevordert samen met de Nederlandse overheid en kennisinstellingen de bekendheid van de Nederlandse technologie en kennis met een reeks activiteiten en programma's. Zij hebben als doel de Nederlandse glastuinbouwsector in China te positioneren als dé samenwerkingspartner voor China bij het realiseren van duurzame en veilige voedselproductie.

Netwerken, matchmaking en kennisuitwisseling staan centraal tijdens dit bezoek. Naast een bedrijfsnetwerkreceptie neemt het cluster op uitnodiging van de Landbouwadviseur van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden, Wouter Verhey, deel aan een seminar getiteld 'Innovative Digital Agriculture Accelerate the Sustainable Agriculture Development'. Het seminar, voorbereid door het consulaat, heeft tot doel de duurzaamheid van de Nederlandse tuinbouw aan te tonen, vertrouwen op te bouwen in het gebruik van Nederlandse kassen in China en de kracht van Nederland in innovatieve beschermde landbouw te benadrukken. Een ander voorbeeld van kennisuitwisseling is de rondetafel over de facilitaire landbouwindustrie, georganiseerd door de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden en ondersteund door NL Protected Agriculture Alliance China.

Het bezoek wordt georganiseerd door de Dutch Greenhouse Delta, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Nederlandse Ambassade en de Consul-Generaal in China. De volgende Nederlandse Nederlandse organisaties sluiten zich aan bij de missie: BASF, Bayer de Ruiter, BOAL Group, Grodan, HX Agriculture, Imagro, Inholland, Kenlog, KUBO, KuiperCompagnons, Lans Groep, Lentiz, Ridder, Svensson en Viscon. De bedrijven ontmoeten Chinese overheidsfunctionarissen, investeerders, projectontwikkelaars en ondernemers in de tuinbouwsector.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v