Nederlandse orchideeën schitteren in Milaan

Nederlandse orchideeën schitteren in Milaan

Van 16 tot en met 21 april sieren honderden Nederlandse orchideeën Masterly – een tentoonstelling gewijd aan Nederlands ontwerp tijdens de Milan Design Week. Masterly brengt een dynamisch collectief van ontwerpers, kunstenaars, ambachtslieden, bedrijven en hogescholen, elk jaar geselecteerd door de curator en oprichter, Nicole Uniquole. Voor het vierde jaar op rij geven orchideeën het iconische Palazzo Giureconsulti, gelegen in het hart van Milaan, op indrukwekkende wijze kleur.

Als natuurlijk kunstwerk heeft de orchidee door de eeuwen heen kunstenaars, ontwerpers en liefhebbers van schoonheid geïnspireerd. De levendige kleuren en bijzondere vormen van orchideeën dienen als een tijdloze bron van inspiratie voor design en zijn onmisbaar in het hedendaagse interieur. Niet voor niets kiest Nicole Uniquole voor orchideeën tijdens dé showcase van Nederlands design. Bij binnenkomst in het palazzo trekken de kleurrijke planten onmiddellijk de aandacht en complementeren de designstukken in de ruimte. In metershoge verticale installaties, gearrangeerd door Sand en Spijker uit Delft, is van onder tot boven een rijk assortiment van de hoogste kwaliteit Nederlandse orchideeën te bewonderen.

Traditie: uitdelen van de bloemen
Op de laatste dag van het evenement worden alle orchideeën geschonken aan de inwoners van Milaan. Deze jaarlijkse traditie is een blijk van dankbaarheid voor de gastvrijheid van de stad. In groten getale komen mensen naar het uitdeelmoment om de langbloeiende planten in ontvangst te nemen en thuis nog lang van na te genieten. Masterly vindt plaats van 16 tot en met 21 april in het Palazzo Giureconsulti, Piazza dei Mercanti 2, Milaan, Italië. Meer informatie is te vinden op www.orchidsinfo.eu.
    

(Bron en fotocredit: Orchidsinfo.eu)

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v