Missie naar Kazachstan

Missie naar Kazachstan

Van 3 tot en met 7 april vindt een Nederlandse tuinbouwhandelsmissie naar Kazachstan plaats. De delegatie wordt deze dagen vergezeld door burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland, op uitnodiging van de heer Tamabek, de staatssecretaris van Landbouw in Kazachstan.

Burgemeester Bouke Arends van Westland: “Namens de gemeente Westland is het een eer om als eerste Nederlandse burgemeester Kazachstan te bezoeken. Samen met onze partner Dutch Greenhouse Delta kijk ik ernaar uit om twee belangrijke internationale tuinbouwevenementen te bezoeken om kennis op te doen, onze internationale relaties te versterken en te laten zien waartoe het Westlandse tuinbouwcluster in staat is!”

De missie heeft tot doel de relatie op het gebied van land- en tuinbouw tussen Kazachstan en Nederland op de lange termijn te versterken. Ook het tot stand brengen van een relatie tussen gemeente Westland en Aktobe en Almaty Akimat is een van de doelen. De missie zal ook bijdragen aan het positioneren van de Nederlandse land- en tuinbouwsector als antwoord op de vraag van Kazachstan naar voedselzekerheid, verhoogde arbeidsproductiviteit en ecosysteemontwikkeling. De missie is geïnitieerd en georganiseerd door Dutch Greenhouse Delta, Gemeente Westland, de Ambassade van de Republiek Kazachstan in het Koninkrijk der Nederlanden, Kazakh Invest en de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Kazachstan.

De volgende bedrijven die lid zijn van Dutch Greenhouse Delta zullen deelnemen aan deze veelbelovende missie: Bayer-De Ruiter Seeds, BOAL GROUP, Certhon, Grodan, Hoogendoorn Growth Management, Koppert, KUBO, MJ-Tech, Gemeente Westland, Ridder, Signify, Svensson en Van der Hoeven Horticultural Projects.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v