Lab voor vermeerderen Phalaenopsis gebouwd

Lab voor vermeerderen Phalaenopsis gebouwd

Labeau kondigt aan dat de bouw is gestart van een hoogtechnologisch laboratorium voor de vermeerdering van Phalaenopsis in Çanakkale, Turkije. De openingsceremonie vond plaats op 16 april, waarbij circa 150 gasten aanwezig waren om het begin van dit nieuwe project te vieren. Het LAB, het zesde in de reeks van Labeau, zal naar verwachting tussen de 25 en 30 miljoen Phalaenopsis planten vermeerderen en is daarmee het grootste laboratorium wereldwijd.

Met de toevoeging van het laboratorium in Çanakkale, wordt Turkije de zesde locatie voor weefselkweek van Phalaenopsis voor Labeau. Naast vestigingen in Duitsland, België, Amerika en Slowakije, biedt Turkije het bedrijf niet alleen de nodige extra productiecapaciteit, maar ook een strategische handelslocatie. Met meer dan een eeuw ervaring in het vermeerderen van planten, begrijpt Labeau precies aan welke eisen het nieuwe laboratorium moet voldoen. Het belooft dan ook een geavanceerde, duurzame faciliteit te worden, met sterke focus op de toekomst.
 
Tijdens de ceremonie werd er gesproken door lokale ambassadeurs: de burgemeester, de voorzitter van de OIZ en de plaatselijke Gouverneur. Dit benadrukt de belangrijke economische ontwikkeling voor de regio. Het laboratorium zal werkgelegenheid bieden aan meer dan 200 voltijdse werknemers. De opening van deze nieuwe locatie staat gepland voor eind februari 2025.
 
Over Labeau
Labeau is ontstaan uit een fusie die in februari 2024 werd aangekondigd tussen Hark/Sion en Microflor. Het bedrijf wordt geleid door een vrouwelijke directie, bestaande uit Febe Floré en Anja Hark en is gespecialiseerd in de veredeling en vermeerdering van jonge sierteeltplanten, waarbij Phalaenopsis het grootste product is. Met circa 950 werknemers en locaties verspreid over Duitsland, België, Amerika, Slowakije, Turkije en Nederland, is Labeau het op één na grootste veredelingsbedrijf voor Phalaenopsis wereldwijd.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v