Investeerder helpt Kind Technologies te groeien

Investeerder helpt Kind Technologies te groeien

AgTech Group Kind Technologies, specialist in tuinbouwautomatisering, zet een belangrijke stap in zijn verdere ontwikkeling en verwelkomt Avedon Capital Partners als nieuwe investeerder die verder groeikapitaal verschaft. De partijen zullen samen investeren in de toekomstige groei van het bedrijf en de internationale expansie binnen de glastuinbouwmarkt.

Kind Technologies is een voorloper op het gebied van automatisering en heeft een onderscheidend portfolio aan interne logistieke, sorteer- en verpakkingsoplossingen voor de tuinbouwmarkt. Kind is internationaal actief met haar bedrijven Crux Agribotics en Martin Stolze, opererend vanuit het hoofdkantoor in Nederland.

Stijgende kosten en schaarste van arbeid, het toenemende belang van voedselveiligheid, kwaliteit en traceerbaarheid en het gebruik van data voor de teelt van groenten en fruit, zijn belangrijke drijfveren voor de verdere automatisering en digitalisering van kassen wereldwijd. Met haar Robotics, Computer Vision, Data & AI technologieën helpt Kind Technologies tuinders en verpakkingscentra met het verhogen van de efficiëntie en productiviteit, het minimaliseren van ‘waste’ en het monitoren van de teelt op een meer voorspelbare, duurzame en toekomstbestendige manier. Kind heeft het bekroonde SortiPack® systeem ontwikkeld voor het volledig automatisch classificeren, sorteren en verpakken van fruit en groenten.

Een toonaangevende AgTech-groep
Na een succesvolle strategische shift naar 100% Agtech focus in het afgelopen decennium, is Kind Technologies nu klaar voor de volgende groeifase. ‘Met het momentum dat wij ervaren in de markt met de versnelde vraag en adoptie van automatiseringstechnologie en robotica, hebben wij besloten een nieuwe partner aan te trekken’ zegt Alex E. Kind, CEO & Co-Founder van de groep. ‘We zijn erg blij dat we in Avedon een sterke partner hebben gevonden die dezelfde kans ziet als wij om de wijze waarop planten, fruit en groenten worden geteeld te transformeren, en een vergelijkbare drive en ambitie heeft. Hun ervaring in het schalen van bedrijven zal ons in staat stellen onze uitbreiding in aanbod en internationale dienstverlening te versnellen'.

Versnelde groei
Avedon en Kind Technologies hebben de ambitie om het volledige proces van oogst tot verpakt product te automatiseren. De strategie richt zich op de uitbreiding en ontwikkeling van het product- en technologie portfolio, het uitbouwen van de internationale verkoop- en serviceorganisatie en het schalen van de productieprocessen en faciliteiten. Bij Kind werken mensen vanuit een maatschappelijke visie en het team en de unieke bedrijfscultuur blijven de motor van het succes van Kind. Het organische groeipad voor de toekomst zal worden versneld met geselecteerde ‘buy and build’-mogelijkheden die complementaire IP en technologieën en markttoegang bieden. Emily Jeffries, Partner bij Avedon, voegt toe: ‘Wij zien er enorm naar uit om samen met Alex, Richard en de sterke teams van Crux en Martin Stolze een veelbelovend groeipad te realiseren. Kind Technologies’ innovatieve cultuur, technologie talent en uitstekende product portfolio geven Kind een goede positie om hun waardevolle impact bij telers wereldwijd te versnellen.’

‘Be Kind to the world’
Kind Technologies wil wereldwijd leider blijven op het gebied van tuinbouw technologie door het synergie potentieel binnen de groep optimaal te benutten. 'De gecombineerde ervaring in high-tech multidisciplinaire R&D van het in Brainport gevestigde Crux Agribotics met de ervaring in interne logistiek en verwerking van tuinbouw producten van Martin Stolze uit het Westland biedt een uniek fundament voor de toekomst', zegt Richard Vialle, medeoprichter van de groep. 'We voelen de inspiratie en overtuiging binnen onze groeiende teams om de manier waarop planten,fruit en groenten worden geteeld, verwerkt en verpakt te veranderen met data gedreven automatiseringstechnologieën. Wij noemen deze missie: Be Kind to the World'.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v