Drukke American Tulip Day in San Francisco

Drukke American Tulip Day in San Francisco

Op zaterdag 4 maart 2023 kwamen ruim 30.000 mensen naar Union Square in San Francisco om een gratis bos tulpen te plukken. Het evenement, met een speciaal aangelegde pluktuin met 80.000 tulpen, luidt het begin van de lente in en vraagt aandacht voor de viering van Internationale Vrouwendag. Royal Anthos organiseerde dit evenement, o.a. in samenwerking met het Nederlandse consulaat in San Francisco.

Het was de vijfde keer dat het evenement op Union Square werd gehouden. De eerste keer was in 2018. In 2021 werd de dag vanwege de pandemie geannuleerd. In plaats daarvan werden in dat jaar 25.000 tulpen uitgedeeld aan vrouwen die in het hele land aan de "frontlinies" van COVID-19 werkten. Bovendien is toen een tweedaags virtueel tulpenevenement gehouden.

Symbool
"Tulpen luiden het begin van de lente in. De stemming was goed en de bezoekers werden blij van de vrolijke kleuren van de bloemen," zei Henk Westerhof, voorzitter van Royal Anthos. Ook burgemeester London N. Breed sprak haar waardering uit. "Deze tulpen illustreren de sterke band van de stad San Francisco met Nederland, inclusief onze economische banden. We bloeien op als we ons verbinden met andere gemeenschappen en samenwerken om de wereld mooier en levendiger te maken."  Als symbool van de blijvende vriendschap tussen Nederland en San Francisco doopte de burgemeester bij de opening de London N. Breed tulp, waarvan er in het najaar van 2022 al 5.000 waren geplant in Golden Gate Park.

Ruim 30.000 bezoekers
De 80.000 tulpen vormden op Union Square een levendig en kleurrijk toneel dat ruim 30.000 bezoekers trok. “Vanwege ervaringen in 2022 is in de voorbereiding met de stad San Francisco langdurig overleg geweest over het regelen van de “crowd control”, zei Henk Westerhof. “Het was daarom belangrijk dat een grote groep exporteurs aanwezig was, die in samenwerking met de politie en Union Square Alliance alles in goede banen hebben kunnen leiden.  Wel heeft de politie een aantal toegangswegen naar Union Square af moeten sluiten, vanwege de enorm grote toeloop van belangstellenden”. In 3 uur tijd waren alle tulpen geplukt en was het centrum van de stad gevuld met heel veel blije mensen die een bos tulpen hadden geplukt.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v