Winnaars Glazen Tulp

Winnaars Glazen Tulp

De winnaars van de Glazen Tulp Award zijn bekend. De prijs voor de beste nieuwe marktintroductie werd tijdens een feestelijke uitreiking op Trade Fair Aalsmeer uitgereikt in vijf categorieën.

Noviteiten en vernieuwing zijn heel belangrijk voor onze sierteeltsector. Daarom reikt Royal FloraHolland jaarlijks de Glazen Tulp Award uit aan het beste vernieuwende product. Na twee stemrondes kon de vakjury tijdens Trade Fair Aalsmeer de noviteiten aanschouwen en bepaalden zij de winnaars van dit jaar. Dit zijn ze:


Winnaar Glazen Tulp Award 2023-2024: Snijbloemen
De nummer 1 is Lugt Lisianthus met de Eustoma russellianum gevuldbloemig ‘Rosanne Terracotta’. Het is een zeer aparte bloem: ‘You hate it or you love it’, aldus de jury. “In de herfst heel goed van kleur maar ook voor het voorjaar een prachtig product! We kregen uiteenlopende reacties, de ene vindt het een seizoensproduct, de ander vindt hem geschikt voor het hele jaar. Het advies is om met meer marketing te vertellen en te laten zien wat je er allemaal mee kunt.”

Op de tweede plaats eindigde Chrysanthemum (Indicum Grp) geplozen Honeymoon van Vannova Masters Growers (J&A Flowers), die zich onderscheidt met een heel grote roze bloem. “De kleur is uniek en zo’n grote bloem is er nog niet in het roze segment”, luide het jury-oordeel. Op plek 3 volgde Chrysanthemum (Indicum Grp) tros Santini Miri van LS Santini die ook de publieksprijs van deze categorie wint.


Winnaar Glazen Tulp Award 2023-2024: Kamerplanten Groen
Bij Kamerplanten Groen gaat Ansu vof met de Aglaonema Painted Celebration er van door met de winst. De jury was positief verrast door de kleur, die ze vernieuwend noemen. “Dit is een mooie verrassing en echt een verrijking voor kantoorbeplanting, wat in deze tijd enorm belangrijk is. Het is wel een plant voor de exclusievere markt.”

Nummer 2 is de Anthurium crystallinum Karma Crystal Fluorite van Karma Plants, een bijzondere plant met mooi blad en brede, goed zichtbare nerven, vond de jury. Op plek 3 eindigde de Alocasia Regal Shields van Forever Plants Group. “Deze plant heeft enorme, donkergroene, bijna zwarte bladeren. Een echte eyecatcher!”

De publieksprijs gaat uit naar Esperit Plants met Alocasia zebrina Black Zebrina.


Winnaar Glazen Tulp Award 2023-2024: Kamerplanten Bloeiend
Bij Kamerplanten Bloeiend is de eerste plaats voor Optiflor met de Maxillaria Unique Coco Malibu in 9 cm Toscane Sand. De jury roemde de plant om zijn vernieuwende karakter. “De bloem is daarnaast goed vol en ook bijzonder zijn de bloemen, die tussen het blad hangen.”

Een mooie tweede plaats en de publieksprijs waren gereserveerd voor Van der Voort Potplanten, met hun Azalea 14 cm Rila – Decorum. “Een leuke kleur met een bijzondere bloemvorm.” Nolina Kwekerijen B.V. bezette de derde plaats met de Rosa Party Pia. “Een mooie, unieke dubbele bloemkleur met goed een gevulde bloem/plant.”


Winnaar Glazen Tulp Award 2023-2024: Tuinplanten
De winnaar bij de categorie tuinplanten is de Hydrangea serrata Euphoria Pink van Van Son & Koot BV. Het is een bijzondere bontbladige hortensia, die ook zonder bloemen een sieraad voor de tuin is. “Deze Hydrangea is zeer aantrekkelijk en zorgt voor mooie kleurschakeringen in de tuin. Blijft ook mooi op kleur”, luidde het jury-oordeel.

Nummer 2 was Beauty Plants met de Mandevilla Sundaville Double Blush Pink, daarachter volgde op derde plaats Colour Your Season / FlevoFlora met de Helleborus 'Star of Love'. De publieksprijs gaat naar Van der Sar Plants met Pyracantha coccinea Orange Star.


Winnaar Glazen Tulp Award 2023-2024: Concepten
Ook bij de categorie Concepten sleept Ansu vof de eerste prijs in de wacht met hun Tillandsia-concept ‘Tilly Tiles’. Het bestaat uit handgemaakte keramische tegeltjes, voorzien van een Tillandsia. Dit is een luchtplantje, dat geen aarde nodig heeft om te overleven. De tegeltjes zijn voorzien van een haakje boven en beneden, zodat je er een natuurlijke ketting van kunt maken. Je kunt 8 verschillende Tilly Tiles verzamelen. “Een leuk en vernieuwend concept”, vond de jury.

‘Scents’ van Esperit Elements volgde op plek 2 en mocht ook de publieksprijs in ontvangst nemen. De juy was te spreken over de samenstelling. “Leuk bedacht met een geursteen en keramiek.” Op de derde plaats vinden we FusionColors BV met ‘The Lighting Garden’, een ‘bijzonder futuristisch concept met mooi licht, netjes verwerkt in de pot’, aldus het commentaar van de jury.

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v