Ronico slaat eerste paal van energieneutrale kas

Ronico slaat eerste paal van energieneutrale kas

Ronico, de grootste tulpenproducent ter wereld, heeft de eerste paal geslagen voor de bouw van een innovatieve, energieneutrale kas aan de Middenweg in Venhuizen. De eerste in zijn soort en omvang. Dit project is een mijlpaal voor zowel het familiebedrijf als de sector, waarin tulpen efficiënter en duurzamer dan ooit zullen worden geteeld.

De nieuwe kas van Ronico bestaat straks uit vijf afdelingen, allemaal uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder twee Furora-bosmachines per afdeling. Dankzij dubbele teeltlagen en een geavanceerd containersysteem wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Daarnaast wordt de kas milieuvriendelijk en volledig energieneutraal door het hergebruik van water en op termijn de toepassing van een WKO-systeem als alternatieve energiebron.

Bijzondere gasten en lokale betrokkenheid
Het slaan van de eerste paal werd bijgewoond door alle medewerkers van Ronico, met als speciale gasten Cor de Wit en Riet de Wit-Fit, de grondleggers van het bedrijf. Zij hadden de eer de eerste paal te slaan. Dit project is mogelijk door de nauwe samenwerking met verschillende lokale bedrijven, zoals Polytechniek, KaRo, Schadenberg, De Wit-Besseling en Bercomex. De kasconstructie wordt gerealiseerd door KG Greenhouses en KG Systems levert het containerssyteem.

Een duurzame toekomst
De bouw van de nieuwe kas past perfect bij Ronico's strategie om hun positie als 's werelds grootste tulpenproducent te versterken. Ze doen dit op de Ronico-manier: elk seizoen efficiënter, duurzamer en klantgerichter dan het jaar ervoor, met als doel zoveel mogelijk mensen wereldwijd op te vrolijken met de schoonheid van tulpen. Ronico verwacht dat de nieuwe kas op 1 december 2024 operationeel zal zijn.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v