Nieuwe zuurstoftechniek

Nieuwe zuurstoftechniek

Hortispeed BV, het bedrijf achter het merk ECOfilter, heeft een nieuwe techniek ontwikkeld en deze toegepast in een nieuwe productenlijn.

Vacuum Pressure Oxygen Dissolving Nano (VPOD) is een complete nieuwe vereenvoudigde en gepatenteerde manier om pure zuurstof op te lossen in water en nanobubbels te creëren. Door meer dan 25 jaar ervaring in zuurstoftechniek te combineren met 15 jaar ervaring in waterbehandeling binnen de glastuinbouw is de nieuwe VPOD techniek tot stand gekomen. De benodigde zuurstof wordt op locatie gemaakt door een industriële zuurstofconcentrator.

O2 Solutions heeft 2 verschillende systemen ontwikkeld die toepasbaar zijn voor de glastuinbouw:

  • Triton is ontworpen om direct te monteren aan de wand van een watersilo. Het systeem circuleert over de silo om het zuurstofniveau te verhogen. Dit gebeurd door een speciale silo mengtechniek, waardoor de gehele silo binnen enkele momenten volledig behandeld is.
  • Artemis is ontworpen als standalone unit voor hogere debieten. Deze kan zelfstandig circuleren over silo’s bassins of parallel aan een watergeef systeem en is voorzien van een eigen zuurstofconcentrator.

Hortispeed BV is aanwezig op Horticontact met de bekende doekfilters en de nieuwe zuurstoftechniek.

 

Bron:

Deel artikel