Nieuwe samenwerking Corvus en LetsGrow.com

Nieuwe samenwerking Corvus en LetsGrow.com

LetsGrow.com en Corvus Drones hebben hun nieuwe samenwerking gelanceerd op GreenTech 2023 in Amsterdam. In deze samenwerking worden de databestanden en foto's die de volledig autonome Corvus Drone verzamelt inzichtelijk gemaakt in het LetsGrow.com platform. De samenwerking start voor bedekte slateelt in kassen.

Structureel personeelstekort, teeltactiviteiten die steeds complexer worden en het jaarlijks toenemende areaal aan kassen zijn slechts enkele van de huidige uitdagingen waar de glastuinbouw mee te maken heeft. Een transformerende technologie als drones wordt in deze tijd steeds meer een gebruikelijke oplossing. Door verschillende taken te automatiseren, zullen drones het leven van telers op meerdere manieren gemakkelijker maken. Corvus Drones vliegen volledig autonoom door de kas en zijn in staat om gegevens en foto's te verzamelen over de volgende onderwerpen: gewasgedrag, ziekten en plagen, oogstprognose, kieming, groei en opbrengst en afwijkingen. De volgende stap is om deze gegevens te verzamelen en telers eenvoudig en effectief inzicht te geven in de conditie en groei van hun gewassen. Dit is waar LetsGrow.com om de hoek komt kijken.

Met deze nieuwe samenwerking zetten Corvus Drones en LetsGrow.com de belangrijke volgende stap naar volledig autonoom vliegende drones en het omzetten van de verzamelde data in bruikbare informatie voor de teler. Het doel is om groeigegevens van sla te koppelen aan klimaatgegevens binnen de teeltomgeving om zo de teeltstrategie te centraliseren, visualiseren, analyseren en uiteindelijk te optimaliseren.

Medeoprichter van Corvus Drones, Frans-Peter Dechering: "Data gedreven telen omarmt elke teler. Handmatig gegevens verzamelen behoort steeds meer tot het verleden. En hoe combineer je databronnen en voorkom je een datajungle? Dat is de kern van de samenwerking tussen Corvus Drones en LetsGrow.com. Drones verzamelen volautomatisch gewasgegevens en in het dashboard van LetsGrow.com worden deze overzichtelijk gepresenteerd. Als eerste is Corvus Lettuce aan de beurt, de slatoepassing, waarbij groei en bijvoorbeeld ziektedetectie inzichtelijk is. "

Martin van Tol, Sales Manager bij LetsGrow.com, benadrukt het belang van deze innovatie, met name voor de toekomst van de tuinbouw: "Ik denk dat de samenwerking tussen LetsGrow.com en Corvus Drones exemplarisch is voor de kracht van synergie. Door de expertise van LetsGrow.com op het gebied van data gedreven telen te combineren met de geavanceerde drone-oplossingen van Corvus Drones, neemt innovatie een vlucht in de tuinbouwsector. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor telers door efficiëntie, duurzaamheid en hogere opbrengsten te realiseren voor slatelers wereldwijd."

Op Greentech zullen Corvus Drones en LetsGrow.com een integratie voor de slateelt introduceren. Deze integratie zal te zien zijn op de stand van Corvus Drones.

Bron:

Deel artikel