Luna Red in de prijzen

Luna Red in de prijzen

Tijdens de uitreiking van de Glastuinbouw Nederland sortimentsvergelijkingsprijs op 19 januari 2023 is de nieuwste Superstar Poinsettia 'Luna Red' van Beekenkamp Plants uitgeroepen tot Poinsettia noviteit van 2022/2023. 18 verschillende poinsettia rassen van diverse poinsettia veredelaars zijn beoordeeld op groei, bloei en houdbaarheid. De noviteit Luna Red (PON 137) kwam hierbij het beste uit de test.

Na een intensieve beoordeling op de kwaliteit van de planten, werd er een houdbaarheidstest uitgevoerd. Twee dagen transport, zeven dagen in de winkel en daarna nog eens vijf weken bij de consument thuis, Luna Red schitterde hierna nog steeds zoals een echte Superstar van Beekenkamp Plants dat doet.

Volgens Ard van der Lugt, Product Specialist Poinsettia bij Beekenkamp Plants, is het geen toeval dat Luna Red er met de prijs vandoor ging: “Het is echt een opvallende verschijning door de helderrode kleur, zelfs tussen al de rode variëteiten die al op de markt zijn. Naast de uitstekende houdbaarheid, vertakt de plant ontzettend goed, groeit hij gelijkmatig en heeft hij de perfecte V-vorm.”

Luna Red is geschikt voor de pot maten 10,5 tot 17 cm en de stekken zijn FairTrade gecertificeerd. Door dit keurmerk kunnen de Poinsettia Superstars door de hele keten FairTrade verkocht worden. Interesse in Poinsettia Superstars? Bezoek Beekenkamp Plants op de IPM ESSEN.

Bron:

Deel artikel