Tweetal Green Retail Awards uitgereikt

Tweetal Green Retail Awards uitgereikt

Diervilla splendens ‘G2X88544VAR’ (KODIAK MIXX) en Precious Earth (Mossen) hebben tijdens de najaarseditie 2023 van PLANTARIUM|GROEN-Direkt de Green Retail Award gewonnen. De Green Retail Awards worden uitgereikt in drie categorieën: Beste Nieuwigheid, Beste Marktinnovatie en Bezoekersfavoriet. Elke categorie kent één winnaar. De Bezoekersfavoriet wordt door de beursbezoekers gekozen en aan het einde van de beurs bekend gemaakt.

Beste Nieuwigheid
Valkplant BV uit Hazerswoude-Dorp is er met de inzending Diervilla splendens ‘G2X88544VAR’ (KODIAK MIXX) in de categorie Beste Nieuwigheid met de Green Retail Award vandoor gegaan. Het product werd unaniem door de jury als Beste Nieuwigheid bestempeld. “Deze Diervilla heeft een stabiele bonte vorm, dit is vernieuwend voor het Diervilla sortiment. De plant heeft een goede struikvorm en is netjes gepresenteerd en vertoont geen bladverbranding. Daarnaast heeft de plant een prachtige kleurrijke mix van groen bont blad met een crème witte rand en mooie roze-rode jonge scheuten”, staat in het juryrapport. Vijf planten werden bekroond met een zilveren medaille en dertien planten met een bronzen medaille. De inzendingen voor Beste Nieuwigheid zijn beoordeeld door de onafhankelijke en deskundige jury van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. Voor deze keuring waren 39 planten aangemeld, uiteindelijk zijn er 32 planten gekeurd.

 
Beste Marktinnovatie
In de categorie Beste Marktinnovatie was de Green Retail Award voor Precious Earth (Mossen) van Vof de Leeuw den Engelsen uit Someren . De jury was unaniem over Precious Earth (Mossen). “Dit concept is een herintroductie van een mooi assortiment mossen. Het speelt in op twee belangrijke thema’s waar Intratuin zich ook op focust: hittebestrijding en watermanagement. Mos kan als bodembedekker heel goed vocht vasthouden in de tuin en het kan goed tegen de hitte. Precious Earth is een fris product dat, mede dankzij de naam, ook voor de jongere generatie aansprekend is”, aldus de jury.  

Totaal werden er 16 inzendingen beoordeeld. De tweede plaats was voor Ilex crenata 'Jenny' van Salm Boskoop. Hierover zei de jury: “Ilex crenata ‘Jenny’ is een pure buxusvervanger. De compactere groei ten opzichte van andere Ilex soorten en de mooie frisse groene kleur maakt dat dit product een bepaalde doelgroep zeker zal aanspreken.” De derde plaats was voor Hellogarden theekruiden van Griffioen Wassenaar. “Dit concept past heel goed binnen de tijdsgeest waarin gezondheid en welbevinden belangrijk zijn”, aldus de jury. De jury voor Beste Marktinnovatie bestaat deels uit internationale retailers: Jardiland, Plantagen en Dobbies Garden Centres. De juryleden zijn allen verantwoordelijk voor de inkoop van buitengroen. Het winnende concept wordt opgenomen in het assortiment van Intratuin.
 
Prachtig aanbod van nieuwigheden
Met het aantal introducties bewijst PLANTARIUM|GROEN-Direkt zich als dé plaats om planten die nog niet eerder in de handel zijn gebracht te lanceren. Naast bovengenoemde categorieën, is er nog de categorie Bezoekersfavoriet. De bezoekers van de beurs brengen door middel van de groene bal hun stem uit op het in hun ogen beste product. Hiervoor zijn 14 inzendingen gedaan en de bekendmaking van de Bezoekersfavoriet vindt plaats donderdag 24 augustus om 14.30 uur.
 
Naast de presentaties van de inzendingen voor de Green Retail Awards is de beursvloer volledig gevuld met een grote variëteit aan stands. Daarnaast vindt de Najaarsbeurs van GROEN-Direkt plaats met 5000 monsterpartijen, een conceptplein en de voorverkoop van kerstbomen. Een aantal van de nieuwigheden is hier ook direct verkrijgbaar. Dit maakt de beurscombinatie uniek voor de inkopende Europese tuinplantenretail.
 
Over PLANTARIUM|GROEN-Direkt
PLANTARIUM|GROEN-Direkt vindt plaats op 23 en 24 augustus 2023 en is geopend van 7.00 tot 17.00 uur (op donderdag tot 16.00 uur). De beurs vindt plaats op en rond de GROEN-Direkt hal op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop. Kijk voor meer informatie op https://plantariumgroendirekt.nl/. De beurs is uitsluitend toegankelijk voor vakbezoek en na voorregistratie via de website. Registratie vooraf garandeert een vlotte toegang tot de beurs.

Luister hier de beursspecial terug die dinsdag 22 augustus werd uitgezonden op Hortibiz Newsradio:

 

Bron:

Deel artikel