Fleuroselect presenteert Gold Medal winnaars

Fleuroselect presenteert Gold Medal winnaars

Met gepaste trots presenteert Fleuroselect de Gold Medal winnaars voor 2024. Elk van deze doorbraken op veredelingsgebied heeft uitstekend gescoord op gebied van innovatie, schoonheid en tuinprestatie, en overtuigde de jury om de felbegeerde Gold Medal toe te kennen. "Hou deze winnaars in de gaten", aldus Fleuroselect, dat de winnaars gisteren bekendmaakte tijdens een online evenement.

Bekijk het online event hier terug:

 

Zany Sunny-Side Up - Benary
Dankzij de buitengewone kleurencombinatie is de nieuwe Gazania Zany Sunny-Side Up een ras met sterrenkwaliteit. De tweekleurige bloemen met goudoranje petalen die uitlopen in lichtgele toppen zijn echt uniek en laten je verlangen naar de opgewekte, zonnige dagen van de vroege zomer. De planten van dit nieuwe ras hebben een zeer gelijkmatige groei en produceren talloze grote, kleurstabiele bloemen die zelfs vroeger en langer opengaan op bewolkte dagen. Sunny-Side Up ziet er niet alleen prachtig uit als enkele plant in een pot of gecombineerd in bakken op het terras, maar komt ook tot haar recht in lage perken en borders en kan zelfs voor landschappelijke vormgeving worden ingezet.

Sunny-Side Up is klaar voor verkoop binnen hetzelfde bloeivenster als de andere rassen in de Zany-serie en net zo geschikt voor de teelt in potten en packs. Dit geeft kwekers de mogelijkheid tot een ruimtebesparende productie met een gelijkmatig teeltverloop en gelijktijdige afzet van de afzonderlijke rassen.

De zaden zijn gecoat met BeGreen, wat betekent dat er geen chemicaliën of microplastics zijn gebruikt. Zowel retailers als consumenten zullen verrast zijn door de unieke, contrasterende kleurcombinatie die aan elke tuin- of containerbeplanting een wow-factor geeft. Sunny-Side Up is bovendien extreem hittetolerant en komt het beste tot zijn recht in de volle zon. Tegelijkertijd behouden de bloemen hun unieke kleurtekening en de planten kunnen zelfs hittegolven aan.

Gazania Zany Sunny-Side Up, een zomerse tweekleurenexplosie geschikt voor teelt in pot & pack
 

Desire Red - Burpee
Kijk je uit naar iets nieuws voor in de tuin? Desire Red is een spectaculaire, laagblijvende Helianthus-noviteit die met haar unieke roodbruine bloemen de consument weet te verrassen. Met haar diepe, intensrode kleuren is ze een perfecte verrijking van het nazomerassortiment. Deze high performer bloeit vroeg en uitbundig dankzij de vele vertakkingen waaraan continu en tot ver in de herfst nieuwe bloemen ontstaan, die prachtig bij het donkergroene blad kleuren. Desire Red kan worden aangeboden als aantrekkelijk artikel in zaadzakjes, als pluggen of als bloeiende pot/containerplanten.

Desire Red kan zowel in bloembedden als borders geplant en gezaaid worden, en ook in grotere terras- of tuinpotten. Deze winnaar doet het heel goed als hoogwaardige potplant, vooral als teelt in 3 liter containers, maar is ook geschikt voor productie in kleinere potmaten.

Het lange verkoopseizoen van mei tot augustus maakt het een ideaal product voor impulsaankopen bij tuincentra en andere verkooppunten. Consumenten zullen erg gecharmeerd zijn van de vele kwaliteiten van deze langbloeiende tuinplant. Desire Red is een goede aanvulling op het assortiment compacte zonnebloemen dankzij een nieuwe kleurdimensie die een warme, zomerse touch geeft aan tuinen en terrassen. En bestuivers zijn ook nog eens dol op het donkere hart van deze zonnebloem.

Helianthus annuus Desire Red – een warmrood zonnestraaltje voor je zomertuin
 

Tiny Temptations F1 Orange - Prudac
De nieuwe cherrytomaat Tiny Temptations F1 Orange onderscheidt zich niet alleen met haar feloranje vruchten, maar ook met een heerlijke smaak. De ultrazoete vruchten van dit ras zijn een echte veredelingsdoorbraak op het gebied van hangtomaten. De Fleuroselect-jury prees de heerlijke smaak en uitstekende plantopbouw met meerdere takken die continu nieuwe vruchten ontwikkelen. De bossige planten met hun smalle, stevige groene bladeren hebben een vergaande Phytophthora-tolerantie, zijn weinig vatbaar voor meeldauw en daarom eenvoudig te telen. Daarnaast zijn de talrijke bloemen een ware bijenmagneet.

Tiny Temptations F1 Orange is dé ideale snoeptomaat voor de verkoop in zaadzakjes, als jonge plant of als afgeteelde container- of potplant met groene vruchten.

In containers kunnen ze worden geproduceerd zonder toppen of gebruik van groeiregulatoren. De uitstekende vruchtkwaliteit blijft ook behouden in het winkelschap. De talloze snoeptomaatjes blijven lang aan de plant hangen en vallen of barsten niet snel. Deze aantrekkelijke, robuuste en hoogproductieve tomatenplant voor containers of vollegrond is interessant voor consumenten die op zoek zijn naar een zeer productief, decoratief ras met uiterst smaakvolle snacktomaatjes.
Tiny Temptations F1 Orange - de kleine tomaat met grootse smaak

 

Bron:

Deel artikel