Division Q investeert in ontwikkeling PATS

Division Q investeert in ontwikkeling PATS

Vanuit de overtuiging dat de toekomst van de (glas)tuinbouw emissieloos is, werken PATS en Koppert Cress al vele jaren samen. Allereerst test PATS haar innovaties op het gebied van geautomatiseerde plaagbestrijding graag in de praktijk op de teeltlocaties van Koppert Cress. Om de kwaliteit van haar bladgewassen op een duurzame manier te beschermen, is Koppert Cress ook al jaren gebruiker van de camera’s en drones van het Delftse techbedrijf. Nu zetten de partijen samen de volgende stap om de tuinbouw te verduurzamen. Division Q, het zusterbedrijf van Koppert Cress dat zich volledig richt op duurzame tuinbouwinnovatie investeert namelijk in PATS, die dit bedrag gaan gebruiken voor de groei van het bedrijf en de ontwikkeling van nieuwe technieken.

“Dat Koppert Cress ons letterlijk de sleutels van hun kas gaf om te testen, heeft ons bedrijf destijds een enorme impuls gegeven. Als startup moet je zo snel mogelijk die stap naar de praktijk kunnen maken en dit is dé plek waar dat kan,” aldus Bram Tijmons, CEO van PATS. “Het voelt daarom vertrouwd en logisch om deze samenwerking via de investering door Division Q verder te verdiepen. Om te kunnen groeien, maar zeker ook om te kunnen blijven innoveren, is kapitaal nodig. Het voelt goed dit te doen met investeerders die ons begrijpen en de ruimte geven ons te laten doen waar we goed in zijn.” Dat de samenwerking tussen PATS en Koppert Cress bijzonder is, bleek wel in 2021 toen de bedrijven door VNO-NCW en MKB Nederland samen beloond werden met de CoSta Award Publieksprijs voor startup samenwerking.
 
Met de investering in PATS is het investeringsfonds van Division Q ook geactiveerd. “We werken vanuit Koppert Cress al jaren succesvol samen met startups in de tuinbouw,” zegt Bart van Meurs, founder van Division Q. “Als investeerder kunnen we nu ook buiten de muren van Koppert Cress impact maken. Doordat we vanaf een hele vroege fase intensief samenwerken, kunnen wij de kansen in de sector goed inschatten. We zijn overtuigd van de potentie van PATS om op te schalen én impact te maken. En het zijn gewoon toffe gasten!”
 
Deze nieuwe stap in de samenwerking tussen PATS en Division Q wordt ludiek en passend aangekondigd in ‘de kortste Bondfilm ooit’:

 

Bron:

Deel artikel