Nieuw bedrijf Deliflor opent op 25 november

Nieuw bedrijf Deliflor opent op 25 november

Op zaterdag 25 november vindt de officiële opening plaats van Deliflor Hoogveld in Nieuwaal. Van 10.30 tot 17.00 uur is er een open dag voor klanten, bedrijven uit de regio, familie, kennissen en andere geïnteresseerden. Deliflor Hoogveld bewortelt chrysantenstekken vanuit dit nieuwe innovatieve bedrijf sinds dit voorjaar. De hoge mate van robotisering, automatisering en een 3-lagen-teeltstysteem maken deze nieuwbouw uniek en vooruitstrevend.

Er is geïnvesteerd in 42 steekrobots die de onbewortelde stek in het substraat planten. Een mobiel roltafelsysteem transporteert 6000 roltafels met stekken vervolgens geheel automatisch door het bedrijf. Stekken worden in zo’n 12 dagen door 3 teeltlagen getransporteerd met op elke laag een gericht licht- en vochtregime waar de stek in die betreffende fase behoefte aan heeft. De onderste 2 teeltlagen zijn daglichtloos en worden alleen belicht met LED, in de bovenste laag wordt de stek afgeteeld met een combinatie van daglicht en LED.

Een ingenieus liftsysteem transporteert de kisten met stek automatisch vanaf teeltlaag 3 naar beneden, stapelt de kisten en voorziet deze direct van partijstickers. Zo’n 12 miljoen stekken worden zo wekelijks beworteld en afgeleverd bij de klant. De nieuwbouw van Deliflor Hoogveld is met recht een technisch hoogstandje. De benodigde stroom voor alle technische innovaties wordt opgewekt via zonnepanelen (0,5MW) en 2 WKK’s (3,2MW). Deliflor Hoogveld is een joint venture tussen Kreling Beheer B.V. en Deliflor Beheer B.V.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v