'Iets roepen zonder weg erheen is onverstandig'

'Iets roepen zonder weg erheen is onverstandig'

ACTUEEL HORTI THEMA - Harvest House gelooft dat de Nederlandse glastuinbouw een sleutelrol vervult in het duurzaam voeden van de wereld. "Onder glas kun je de omstandigheden optimaal controleren, zodat onze vruchtgroenten optimaal kunnen groeien", zo liet Jelte van Kammen, algemeen directeur Coöperatie Harvest House U.A. vanochtend weten op Paprika Tasty Radio. Maar daar moet wel een duidelijk gezamenlijk plan achter zitten.

"Wij geloven dat iedereen in de wereld elke dag toegang moet hebben tot gezond, voedzaam en lekker eten. Daarom telen wij op een duurzame en innovatieve manier hoogwaardige vruchtgroenten. Duurzaam door een minimale impact op het milieu achter te laten. En duurzaam door jaarrond voor voldoende producten te zorgen, die op een verantwoorde manier worden geteeld, verpakt, vervoerd en verdeeld. Door onze efficiënte en duurzame werkwijze, kunnen we dat jaar in, jaar uit doen", aldus Van Kammen.

Niet vastpinnen op datum
Het streven naar duurzaamheid vind je op verschillende niveaus in de coöperatie terug: het gebruik van duurzame energie in de teelt, watermanagement in de teelt, efficiënte teeltmethoden en het voorkomen van verspilling. Dit wordt inzichtelijk gemaakt met de HortiFootprint. "Ik ben ervan overtuigd dat we hele grote stappen kunnen zetten als we gezamelijk de schouders eronder kunnen zetten. We moeten oppassen dat we dingen roepen die we niet waar kunnen maken. Roepen zonder weg ernaar toe vind ik onverstandig. We willen naar een bepaald punt met elkaar, maar laten we niet roepen dat we het zonder chemie en zonder fossiele brandstof gaan doen op die en die datum. Laten we ons niet vastpinnen op 2030 of 2040. We zijn serieus bezig, laten we daar mee doorgaan, dan bereiken we dat punt vanzelf."

Luister het volledige interview met Jelte van Kammen hier terug.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!