Entomatic: minder arbeid, betere verdeling

Entomatic: minder arbeid, betere verdeling

Entomatic is de automatische en aanpasbare dispenser van Biobest die snel en gelijkmatig nuttige insecten verdeelt in een groot aantal kasgewassen. Het innovatieve ontwerp helpt telers om hun efficiëntie te verbeteren door de arbeidskosten te verlagen. En vanwege de gelijkmatige verdeling van natuurlijke vijanden wordt de totale bestrijding nog verder geoptimaliseerd, aldus het bedrijf.

Frank Selman is Site Manager bij de toonaangevende Nederlandse aardbeienproducent Royal Berry. Royal Berry, opgericht in 2010, produceert jaarlijks meer dan 8 miljoen kg kwaliteitsaardbeien op 55 ha in Bemmel, Gelderland.

"Entomatic heeft verschillende functies die belangrijk zijn voor aardbeientelers," zegt Selman. "Nu er minder chemische gewasbeschermingsmiddelen beschikbaar zijn, wordt biologische bestrijding steeds belangrijker in de aardbeienteelt. Meer biologie betekent dat je meer arbeid nodig hebt, vooral bij het uitzetten van nuttige insecten. De automatische biologiedispenser Entomatic lost dit mooi op. Deze verstrooit nuttigen veel sneller en is minder arbeidsintensief."

"Vergeleken met handmatige apparaten is de verspreiding van nuttigen door de kas ook veel gelijkmatiger", legt hij uit. "Met Entomatic is het verspreidingspatroon aan het begin en het einde van de dag hetzelfde; met de hand is dat lastiger te realiseren. Entomatic werkt zeer vlot. Hier bij Royal Berry gebruiken we het continu. De doseersnelheid kan volledig worden afgestemd op de verschillende toepassingswijzen van nuttigen. Je kunt zelfs de taal op het display aanpassen, wat erg handig is voor onze niet-Nederlands sprekende teeltmedewerkers. Al met al hebben we alleen maar positieve feedback."

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v