‘Effect SUR minimaal'

‘Effect SUR minimaal'

Het voorgenomen EU-gewasbeschermingsbeleid heeft nauwelijks invloed op de Europese voedselsoevereiniteit en plantgezondheid. Halvering van het gebruik en risico van chemische gewasbescherming tegen 2030 door de Verordening Duurzaam Gebruik Gewasbescherming (SUR) heeft geringe impact op gewasopbrengsten en de weerbaarheid van teelten.

Dat stellen zowel de Europese Commissie als het ministerie van LNV. Een wonderlijke conclusie, nadat Wageningen Economic Research (WEcR) juist eerder concludeerde dat de SUR wél zal leiden tot meer oogstverliezen en minder effectieve bestrijding van ziekten en plagen in Europa.

Vicevoorzitter Maroš Šefčovič van de Europese Commissie is van mening dat er in de toekomst voldoende tools binnen geïntegreerde gewasbescherming (IPM) beschikbaar zijn voor tuinders om verantwoord het gewasbeschermingsgebruik tegen 2030 in Europa te halveren. Dit vormt een schril contrast met de conclusie van WEcR, dat schat dat waarschijnlijk 40% van de chemische stoffen tegen 2027 zal verdwijnen.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v