Lara Ramaekers leidt biopesticideteam Biobest

Lara Ramaekers leidt biopesticideteam Biobest

Biobest is blij de benoeming van Dr. Lara Ramaekers aan te kondigen. Zij gaat de nieuwe functie van Business Development Director Biopesticides bekleden.

Ramaekers komt van UPL - de in Mumbai gevestigde wereldwijde leverancier van duurzame landbouwtechnologieën en -diensten, waar ze hoofd van de Global Biocontrol Portfolio was. Daarvoor werkte ze voor Arysta LifeSciences, een wereldwijde leverancier van gewasbescherming en life science producten, die in 2019 door UPL werd overgenomen.

Biopesticiden, afkomstig van planten, bacteriën en andere microben, zijn in de duurzame tuinbouw een belangrijke groeimarkt en een essentieel onderdeel van residuvrije gewasproductie. Met haar aanzienlijke ervaring in de vroege ontwikkeling van biopesticideproducten en het beheer van strategische marketingallianties en distributie, is Ramaekers de uitgelezen persoon om de wereldwijde, lange termijnstrategie van Biobest voor biopesticiden te bepalen.

"Terwijl we ons programma van overnames voortzetten, zullen we strategische partnerschappen aangaan met belangrijke bedrijven in onze sector en met baanbrekende R&D-bedrijven die vooroplopen op het gebied van nieuwe biopesticidetechnologieën en innovaties", zegt ze.

"Als gevestigde leider en innovator op het gebied van wereldwijde IPM en gewasbestuiving heeft de Biobest Group nu ook zijn zinnen gezet op het marktleiderschap in biopesticiden voor de glastuinbouwsector. Met onze hoogopgeleide IPM-technische teams die al nauw samenwerken met telers van bedekte groenten-, fruit-, sier- en medicinale cannabisgewassen wereldwijd, heeft de Biobest Group de juiste uitgangspositie om dit doel te bereiken.”

“De Biobest Group onderhoudt een nauwe band met haar telers. Voor mij was dat een belangrijke reden om hier te komen werken. Het team zet zich gepassioneerd in voor een duurzame landbouw en werkt daarbij rechtstreeks samen met de telers. Doordat Biobest de eindgebruiker zo koestert, kan ze optimaal inspelen op de behoeften van haar klanten."

Voor haar doctoraat in microbiële inoculanten van bonen bestudeerde Ramaekers N-fixerende bacteriën Rhizobium en Azospirillum aan de universiteit van Leuven (België). Studies die haar naar het Internationaal Centrum voor Tropische Landbouw (CIAT) in Colombia en het Keniaans Landbouw- en Veeteeltonderzoeksinstituut (KARI) brachten. De afgelopen zes jaar was zij voorzitter van de beroepsgroep voor natuurlijke stoffen van de International Biocontrol Manufacturers' Association (IBMA).

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v