Constructief werkbezoek Ctgb aan glastuinbouw

Constructief werkbezoek Ctgb aan glastuinbouw

Het volledige college van het Ctgb (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) bracht op vrijdag 5 april een bezoek aan de glastuinbouw in Noord-Limburg en Oost-Brabant. Tijdens de drie bedrijfsbezoeken kwamen actuele onderwerpen aan bod, zoals: de versnelde beschikbaarheid van groene gewasbeschermingsmiddelen, de mogelijkheden van precisie, de positie van kleine teelten, waterzuivering en waterkwaliteit.

Namens Glastuinbouw Nederland waren voorzitter Adri Bom-Lemstra, beleidsspecialist Plantgezondheid Kyra Broeders en waterspecialisten Guus Meis en Arthur van den Berg bij het werkbezoek aanwezig. Samen met de bevlogen ondernemers van de drie bezochte teeltbedrijven werden diverse knelpunten voor de glastuinbouw besproken. De praktijkervaringen en –visies werden met het college gedeeld door Erik Gubbels van Gubbels Kwekerijen, Lilian van Rijn van Rijnland Aardbeienkwekerij en Fons Verbeek en Don Heijligers van BioVerbeek.

Ambities van de sector
Het bezoek begon bij Gubbels met een breder gesprek over de glastuinbouw in Nederland, economisch toegevoegde waarde en de ambities van de sector op duurzaamheid. Daarna volgde een rondleiding door de kas van het paprikabedrijf. Bij Rijnland Aardbeienkwekerij werd gestart met een rondleiding door de aardbeienkas en de waterruimte, gevolgd door een gesprek tussen collegeleden en de ondernemers over nullozing en waterzuivering. Het laatste bezoek begon met een rondgang door de kassen van biologisch groentebedrijf BioVerbeek, waarna de dag werd afgesloten met een gesprek over de knelpunten in het huidig gewasbeschermingsmiddelenpakket, zowel in de biologische als gangbare teelt.

In gesprek blijven
Een goede discussie ontstond over belangrijke onderwerpen zoals de beschikbaarheid van groene gewasbeschermingsmiddelen en mogelijkheden om te versnellen, de potentie van precisie, de positie en het belang van kleine teelten, waterzuivering, nullozing en waterkwaliteit. Terugkijkend op het werkbezoek van het college stelde voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland: Hei is goed en belangrijk om op deze manier met het Ctgb in gesprek te blijven.”

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v