Bollensector wil waarheid in kwestie Dinoterb

Bollensector wil waarheid in kwestie Dinoterb

Een artikel in de Volkskrant van donderdag 7 maart over het aangetroffen middel Dinoterb in het water van bollengebied heeft de KAVB onaangenaam verrast, zo laat de Koninklijke Algemene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) weten.

"Allereerst omdat elke overschrijding in het oppervlaktewater van welk middel dan ook niet goed is maar ten tweede omdat in dit geval onze sector ten onrechte lijkt te worden beschuldigd. Het middel Dinoterb is niet alleen al verboden sinds 1998 maar daarnaast is het middel nooit geleverd aan de bollensector. Na een rondje langs alle middelen leverende bedrijven wordt dit bevestigd.
Het raakt ons dat de media in dit geval niet de moeite hebben genomen om bij deskundigen informatie op te halen. Zoals het er nu naar uitziet wordt onze sector onterecht beschuldigd en het wordt zeer onderschat wat dit met onze telers doet die elke dag bezig zijn met vermindering van middelengebruik."
 
De KAVB heeft het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gevraagd om een diepgaand onderzoek naar de bron van deze vervuiling.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v