'Bescherm met Mycotal als de temperaturen dalen'

'Bescherm met Mycotal als de temperaturen dalen'

Zelfs midden in de winter kunnen plagen zoals witte vlieg en trips aanwezig zijn in de kas. Hoewel de voortplanting van plagen laag kan zijn in koudere omstandigheden, of de plaag inactief kan zijn vanwege de winterslaap, zullen ze een populatie beginnen op te bouwen zodra de omstandigheden gunstig zijn.

Overwinterende plagen kunnen later een ernstige bedreiging vormen voor je gewas. Daarom is het cruciaal om ongedierte in de winter te elimineren, wanneer de plaagdruk nog laag is, zo laat Koppert weten. Zo kun je het nieuwe seizoen op een schone manier beginnen en krijgen je nuttige insecten de tijd om een populatie op te bouwen voordat er later in het seizoen nieuwe plagen van buiten de kas binnenkomen.

Effectieve bestrijding van wittevlieg met Mycotal
Mycotal is een zogenaamde entomopathogene schimmel, een schimmel die plagen kan aanvallen en doden. Dit product is de natuurlijke oplossing voor wittevlieg en een aantal andere plagen in groenten, sierteelt, boomkwekerijgewassen en zacht fruit in overdekte teelt. Mycotal is een bio-insecticide dat de zeer effectieve blastosporen van Lecanicillium muscarium Ve6 bevat. Deze sporen ontkiemen snel na het spuiten, waarbij de schimmeldraden de lichaamsholte van het ongedierte binnendringen. Eenmaal binnen verspreiden ze zich en vernietigen het weefsel.

"Mycotal is veilig en gemakkelijk te gebruiken en kan worden toegepast met bestaande spuitapparatuur. Het is compatibel in de tankmix met een breed scala aan andere gewasbeschermingsmiddelen, waardoor het gemakkelijk te integreren is in uw huidige spuitprogramma. Een bijkomend voordeel is dat het geen residu achterlaat, wat telers helpt om te voldoen aan de steeds strengere eisen van de afnemers. Door zijn specifieke werkingsmechanisme is Mycotal veilig voor nuttige insecten, waardoor het een krachtig wapen is in een geïntegreerd IPM-programma."

Effectief in de winter
Hoewel het al bekend was dat Mycotal effectief is in een breed temperatuurbereik, heeft nieuw onderzoek aangetoond dat Mycotal ook een krachtig wapen kan zijn tegen plagen in koudere omstandigheden. Koppert's Productmanager, Guido Roozemond: "Vorig jaar heeft onze onderzoeksafdeling verschillende proeven uitgevoerd waaruit bleek dat Mycotal al actief, groeiend en effectief is vanaf 8 °C, wat uniek is. Vergeleken met andere entomopathogene schimmelproducten op de markt van Koppert en andere producenten, zien we dat Mycotal de enige commercieel verkrijgbare effectieve entomopathogene schimmel is bij deze lagere temperaturen. Deze nieuwe inzichten zullen telers helpen om te profiteren van het gebruik van Mycotal om hun plaag te bestrijden tijdens koudere perioden van het jaar, en komen ten goede aan gewassen die bij lagere temperaturen worden geteeld (bijv. aardbeien, boomkwekerij). Dus ook tijdens het winterseizoen blijft Mycotal uw natuurlijke partner voor de bestrijding van wittevlieg en trips."

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v