B-Green bestrijdt keverlarven biologisch

B-Green bestrijdt keverlarven biologisch

Met de herfst op komst, worden rozenkevers -en andere keverlarven- weer actief. Ze veroorzaken schade aan gazons, golfbanen en sportvelden. B-Green biedt de helpende hand. Deze curatieve biologische bestrijder werkt snel en efficiënt, aldus Biobest.

De larven van de rozenkever (Phyllopertha horticola) zitten meestal vlak onder het grasoppervlak en voeden zich met wortelharen. Hierdoor kunnen delen van het gras loskomen van de wortels en zullen uiteindelijk dode plekken ontstaan.

100% natuurlijk
"B-Green, verkrijgbaar bij Biobest, bevat de microscopische nuttige parasitaire nematode Heterorhabditis bacteriophora - een natuurlijke vijand van de in de bodem levende keverlarven", legt Ines De Craecker, Biobest Product Manager Beneficials, uit. "Zodra deze aaltjes op bijvoorbeeld een gazon zijn gespoten, zullen ze onmiddellijk op zoek gaan naar plaaglarven in de wortellaag. Als ze een larve hebben gevonden, dringen de nematoden binnen via natuurlijke openingen en laten een symbiotische bacterie los, waardoor de larve binnen 1 tot 2 dagen wordt gedood. Tegelijkertijd vermenigvuldigen de nematoden zich in de lichaamsholte, waardoor een nieuwe generatie infectieuze juveniele aaltjes in de bodem vrijkomt."

Bodemtemperatuur belangrijk
"Voor de beste resultaten moet je de activiteit van de aaltjes optimaliseren en die is afhankelijk van de temperatuur", legt De Craecker uit. "Plan de toepassing van B-Green daarom in een periode dat de bodemtemperatuur vier weken boven de 12°C blijft."

B-Green dient bewaard te worden in de koelkast, tussen 2-6°C. Lees voor toepassing de gebruiksaanwijzing goed. Meng het product in water en zorg dat de nematoden gelijkmatig in de oplossing worden verspreid. Vervolgens kun je het te behandelen gebied besproeien. B-Green is niet alleen effectief tegen de larven van de rozenkever, maar bestrijdt ook andere bodemkevers, waaronder de larven van de taxuskever (Otiorhynchus sulcatus).

Bron:

Deel artikel