Volop bloemen in decor salonshow Claes Iversen

Volop bloemen in decor salonshow Claes Iversen

Op donderdag 15 februari presenteerde Claes Iversen zijn nieuwste couturecollectie ‘Matrimonu in color’ in Amsterdam. Een intieme salonpresentatie, op een historische locatie waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Geïnspireerd door de charme van het vervallen interieur werd in samenspraak met de mode-ontwerper werden Avalanche+ rozen, Cymbidium orchideeën en chrysanten gestyled in het decor door LM Flower Fashion Productions.

De show werd druk bezocht door alle bekende mode redacteuren, van Vogue tot Elle en Vrouw Telegraaf tot Nouveau, bekende vrouwen en influencers. Foto’s met de bloemen in het decor zijn veel te zien in de publicaties van de mode- en lifestylemagazines. Op RTL Boulevard en in het koninklijke programma Blauw Bloed waren de bloemen herhaaldelijk goed in beeld tijdens reportages over de show. Wederom een bloeiende samenwerking waarbij de schoonheid van bloemen, couture, mode en design elkaar verrijken.

Claes Iversen
Claes Iversen is van Deense afkomst en woont in Nederland. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In 2008 behaalde hij zijn master aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem die hij toonde tijdens Paris Fashion Week. In 2018 vierde hij zijn tienjarig jubileum als ontwerper met een jubileumcollectie bij Nationale Opera & Ballet. Claes heeft zich ontwikkeld tot een ontwerper en kunstenaar van meer dan alleen mode. Hij drukt zich graag uit in verschillende kunstvormen. Vanuit zijn ateliers in Amsterdam werkt Iversen aan zijn couture, schilderkunst en interieurontwerp. Inmiddels is Claes Iversen een van Nederlands bekendste modeontwerpers. Zijn collecties zijn bijzonder populair in koninklijke kringen, zo dragen Koningin Maxima en Koningin Mary van Denemarken zijn creaties. Hij maakte de trouwjurk van onder anderen prinses Viktoria, Lieke van Lexmond, styliste Manon Meijers (getrouwd met Guus Meeuwis) en Renate Verbaan.

De bruidsjurk is traditioneel het sluitstuk van een coutureshow. Meestal is dit het topstuk dat het handschrift van de ontwerper weerspiegelt. Tegendraads als hij is, draaide Claes Iversen dit principe om. De inspiratie voor zijn nieuwe couturecollectie vormde de modulaire bruidscollectie die hij in 2021 lanceerde. Dit semi-couture concept bestaat uit vijftig items waarmee bruiden zelf een unieke outfit kunnen samenstellen. "Vanaf het begin had ik het gevoel dat onze bridal collection de potentie had om ook in kleur te schitteren. We krijgen regelmatig aanvragen om deze items ook in kleur te vervaardigen. Zo werd het idee voor deze collectie geboren. Ik wilde daarnaast de grenzen tussen couture en ready-to-wear laten vervagen. De collectie van ruim veertig looks biedt veel mogelijkheden met zowel multifunctionele items als spectaculaire couturestukken", aldus Claes Iversen.

Luxe, elegante materialen staan centraal in de nieuwe collectie van Iversen. Maar, zoals we van hem gewend zijn, altijd met een verrassingselement: subtiel, maar toch onmiskenbaar aanwezig. Verfspetters keren terug als zeefdruk-flockprints en borduursels, het resultaat van honderden uren handwerk. Sommige silhouetten zijn een knipoog naar het scherpe silhouet van de jaren tachtig, in andere looks is de strik verwerkt die deel uitmaakt van zijn DNA Showstoppers waren de jurken van honderden meters zachte tule - een bruidsstof bij uitstek - in
verschillende pastelkleuren, voor een gelaagd diepte-effect.

Bloemen in decor
Met de keuze voor een traditionele salonpresentatie, zette Iversen zijn klanten centraal, of beter gezegd: frontrow. De locatie, De Bank in Amsterdam, vormde een wezenlijk onderdeel van het defilé en ademde een sfeer van vergane glorie en de jaren twintig. Lm Flower Fashion Productions werd door de mode-ontwerper gevraagd bloemen in pasteltinten te stylen. In het decor waren de Avalanche+ rozen in verschillende arrangementen te zien. De Cymbidium orchideeën werden als het ware uit lambrisering van de muur gestyled. Verschillende soorten pluis en santini chrysanten werden geïnspireerd op het antieke behang in een klassiek bloemstuk gearrangeerd.

Diversiteit
Voor de coutureshow werd een grote diversiteit aan modellen gecast met uiteenlopende maten en leeftijden, met wie klanten zich kunnen identificeren. Van beginnende modellen tot bekende gezichten/ Zo liepen Leonie ter Braak, Loiza Lamers en Envy Peru mee als model.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v