Succesvol event over grondgebonden teelten

Succesvol event over grondgebonden teelten

Op woensdag 23 november vond het event ‘Toekomstbestendige grondgebonden teelten’ plaats. Tijdens de middag werden ondernemers op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van beleid, onderzoek en praktijk. Ondernemers werden op de hoogte gebracht van het telen in de grond en uit de grond, met name in relatie tot de uitdagingen die er zijn om de emissies van nutriënten, CO2 en gewasbeschermingsmiddelen sterk te beperken.

De middag werd georganiseerd op de prachtige locatie van Dümmen Orange, waar het bedrijf begin dit jaar heeft geïnvesteerd in een ErfGoedVloer. Een bezoek aan deze teeltvloer was onderdeel van het programma.

Het event werd afgetrapt door Dennis Medema en Margreet Schoenmakers over de onderzoeksprogramma’s energie (Kas als Energiebron) en water (Glastuinbouw Waterproof) en de huidige projecten die zijn opgezet. Er is ingegaan op de belangrijkste knelpunten en enkele oplossingsrichtingen. Duidelijk is dat de sector zich momenteel voor de grondteelt moet richten op kennisvragen en oplossingsrichtingen voor de teelt in de grond en voor de teelt uit de grond.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouwwaterproof.nl

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v