Spetterende consumentenpromotie

Spetterende consumentenpromotie

Met de mooiste bloemen en planten in instagrammable decors en een beoordeling van bloemen door consumenten, zijn de bloemenshows in Keukenhof dit jaar weer een uniek platform voor productpromotie. In de paviljoens presenteren kwekers van bloemen en planten hun producten aan bezoekers vanuit de hele wereld, aan vakgenoten en aan de (vak)pers.

Met de wisselende bloemen- en plantenshows in het Willem-Alexander paviljoen, het Oranje Nassau paviljoen en de orchideeënpresentatie in het Beatrix paviljoen biedt Keukenhof een afwisselende tentoonstellingskalender. De drie bloemenpaviljoens liggen verspreid in het lentepark, een garantie voor aandacht van een nationaal en internationaal publiek. Het zijn echte consumentenshows. Geprikkeld en geïnspireerd door Keukenhof kunnen bezoekers hun eigen huis, balkon en tuin met bloemen, bollen en planten verfraaien.
 
Keukenhof = tulpen
De tulp is wereldwijd het beeldbepalende icoon van Nederland. Met miljoenen tulpen in duizend variëteiten is Keukenhof ongeëvenaard. Het Willem-Alexander paviljoen staat vol bloeiende tulpen. Eind april staat daar traditiegetrouw weer een snijtulpenshow.
In het Juliana paviljoen en in de Historische Tuin is informatie over de tulp te vinden. Zo wordt de reis belicht die de tulp maakte voordat hij in Nederland arriveerde, komt de bezoeker de verhalen van de tulpenmanie en mythe rondom de zwarte tulp te weten en staat de hedendaagse tulpenteelt centraal.
 
Rozenshow
De rozenshow in het Oranje Nassau paviljoen van Keukenhof is de grootste rozenshow in Nederland en ver daarbuiten! Keukenhof is hiermee hét platform voor het rozenvak. Van 6 tot en met 11 april staat de roos centraal in de bloemenshows.
 
Arrangeur bloemenshows
Het decor en de inspirerende presentatie komen van arrangeur Heleen Valstar en haar dochter Kim. Zij zorgen voor de creatieve uitwerking van de bloemenshows in alle drie de paviljoens. In het Oranje Nassau paviljoen geven ze met een veelheid van soorten, variëteiten en toepassingen invulling aan het thema Flower Lovers. In het Beatrix paviljoen zullen de orchideeën, medinella’s en anthuriums de Keukenhofbezoekers charmeren.

Vakkeuring van productgroepen
Ook vinden er weer vakkeuringen in diverse productgroepen plaats, waarbij deskundige juryleden bloemen beoordelen. Vakgenoten hechten belang aan de keuring door collega’s, die dit op een onafhankelijke manier uitvoeren. Dit competitie-element is een stimulans voor kwaliteit. Winnaars kunnen zich ermee profileren. Gekoppeld aan de vakkeuring zijn er voor de verschillende gewasgroepen ook vakbijeenkomsten met prijsuitreikingen. Zo is Keukenhof een platform voor uitwisseling van informatie en zakelijk netwerken.
 
De consument beoordeelt
Het beoordelen van producten door consumenten is dit jaar terug van weggeweest. Deelnemers aan bloemenshows reageren enthousiast op dit beoordelingsconcept. Wekelijks kiest de bezoeker in het Oranje Nassau paviljoen zijn of haar favoriete bloem: een interactief element waarbij de bezoeker eens op een andere manier naar de producten kijkt. Op de laatste openingsdag, wordt per productgroep bekendgemaakt wat in de ogen van het internationale publiek de mooiste bloem is.
 
Tot en met 14 mei biedt Keukenhof prachtige bloemenshows.
 
Beatrix paviljoen:
Anthuriumshow - donderdag 23 maart t/m zondag 14 mei
Orchideeënshow - donderdag 23 maart t/m zondag 14 mei
 
Oranje Nassau paviljoen:
Freesia -en Chrysantenshow - donderdag 30 maart t/m dinsdag 4 april
Rozenshow - donderdag 6 april t/m dinsdag 11 april
Narcissen- en Bijzondere Bolgewassenshow - donderdag 13 april t/m dinsdag 18 april
Alstroemeriashow - donderdag 20 april t/m dinsdag 25 april
Lisianthus- en Gerberashow - donderdag 27 april t/m dinsdag 2 mei
Calla- Anjer- en Zomerbloemenshow - donderdag 4 mei t/m zondag 14 mei

Willem-Alexander paviljoen:
Donderdag 23 maart t/m zondag 14 mei
Diverse bloemen- en plantenshows, Bol op Pot, kamerplanten, vaste planten, amaryllis

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v