Prima kwaliteit potten maken het keurders lastig

Prima kwaliteit potten maken het keurders lastig

In Breezand vindt deze weken de jaarlijkse Tulpenkeuring plaats. Goedemorgen doet elke maandag verslag van een nieuwe ronde in de competitie.

De stijgende lijn in het aantal deelnemers gaat met de week rustig omhoog. Daarnaast bleek het niveau ook iets hoger te liggen bij de derde Tulpenkeuring in Breezand. De prachtige potten die Ton van Zanten en John Pennings deze week uit Zwaagdijk hebben gehaald maakten het de keurders lastig hoe ‘hoog’ ze die moesten beoordelen.

Goed om te zien dat steeds meer geïnteresseerden uit de regio een poging wagen in museum Oud Anna Paulowna in Breezand. Waar in de eerste twee keuringen de winnaars gemiddeld onder de 10 strafpunten scoorden was dat deze week wel een ander verhaal. De hoge kwaliteit van de potten heeft hier wellicht wat mee te maken. De winnaars van deze week scoorden gemiddeld 12 strafpunten. Dutch Design en Ice Lolly kregen de beste waarderingen. Dutch Design had veruit de mooiste poot (9) en Ice Lolly was de mooiste in algehele stand (8). Er zijn ook geen onvoldoendes uitgedeeld, enkel Spryng Tide (poot) en Argos (blad) kregen een 5,5 van de jury.

In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse heeft William van Haaster de smaak goed te pakken. Met 10,5 strafpunten wint hij deze week taart. Jesper Pijnacker scoorde ook prima (11,5) en mocht de worst in ontvangst nemen. Frank Berbee en William Pijnacker werden beide eerste (11,5) in de Agratechniek Senioren klasse. Frank kwam als winnaar uit de loting. William bleef hierdoor helaas met lege handen te staan, omdat William al eerder worst had gewonnen. Hierdoor schoof de worst door naar de derde plek die Annika Ruijter (13) behaalde. Nadat vorige week haar zus Suus eerste werd was het deze week Maartje van Lierop die met 13 strafpunten taart won in de Van Dooren Transport Junioren klasse. Rick Looijestijn werd tevreden tweede met 14 strafpunten en ontving de worst. ‘De Toppers’ uit de polder waren dit weekend het beste trio-team in de Rabobank Trio-competitie. Een keurig optreden van Cor, Dick en Ruud de Waard resulteerde in een score van 41 strafpunten. Ze hielden ‘De Meiden’ (Suus van Lierop, Saskia Klaver en Eva Klaver) achter zich (44,5). Richy Kesteloo was deze week de blije winnaar van de pot van de week ‘Tom Pouce’.

Volgende week is het tijd voor de vierde keuring van 2023. U kunt vrijdag van 14:00 tot 21:00 en zaterdag van 9:00 tot 15:30 weer deelnemen om een van de winnaars van de week te worden en te genieten van de heerlijke taart of worst. Kom gerust een keer kijken, eventueel met vriend of vriendin, iedereen is welkom!

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v