Planten Peepshow!

Planten Peepshow!

Op 23 mei 14.45 uur opent minister Piet Adema (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) de Planten Peepshow. Aansluitend is er van 16.00 tot 17.00 uur in Nieuwspoort een Planten Peptalk, met prominente sprekers.

De groeiende wereldbevolking heeft steeds meer voedsel nodig. De klimaatverandering heeft veel effecten op de land- en tuinbouw. Denk aan het stijgen van de zeespiegel, waardoor minder landbouwgrond beschikbaar is. We hebben robuustere gewassen nodig voor de veranderende weersomstandigheden. Door de energiecrisis is er een grotere noodzaak tot teelt met minder (fossiele) brandstoffen. Gebruik minder gewasbeschermingsmiddelen, is de brede wens van de maatschappij. En dan is er de eiwittransitie: het streven de balans in de productie en consumptie te herstellen, naar meer plantaardig en minder dierlijk. Een cocktail van uitdagende issues die alle om innovatieve oplossingen vragen.

De Planten Peptalk
Alle oplossingen beginnen bij de plant, en bij goede zaden. Planten dragen wereldwijd bij aan gezondheid, welzijn en een duurzamere land – en tuinbouwsector. Hoe moeten of mogen we met planten omgaan en wat betekent dit voor de voedselvoorziening, in Nederland en in de rest van de wereld? In de Planten Peptalk met als thema ‘Voor als de spanning stijgt’ houden de volgende sprekers daarover een korte pitch, met erna hopelijk reacties uit de zaal van politici en overig publiek (120 mensen):

  • Adri Bom - Lemstra (voorzitter Glastuinbouw Nederland en voorzitter Greenports Nederland)
  • Sjaak van der Tak (voorzitter LTO Nederland)
  • Sijas Akkerman (directeur van Natuur & Milieufederatie Noord-Holland)
  • Maria Geuze (directeur Slow Food Youth Network)
  • Rick van de Zedde (projectmanager Netherlands Plant Eco-phenotyping Centre (NPEC) Wageningen University & Research)

Presentator is Esther Molenwijk, podcastmaker en deskundig host van bijeenkomsten over voedseltransitie, met als sidekicks Michel Haring, hoogleraar Plantenfysiologie (UvA) en Charlotte Nederpel, bioloog (foto). Om 17.00 uur wordt afgesloten met een borrel.

De Planten Peepshow
De Planten Peepshow is een kas op het Anna van Buerenplein, tussen Den Haag CS en het gebouw van de Tweede Kamer in, met zes hokjes waarin we op een luchtige manier, en met een knipoog, de opwindende wereld van planten presenteren. De Planten Peepshow is open vanaf dinsdag 9.00 tot 18.30 uur en op woensdag van 9.00 tot 18.00 uur. Bioloog Charlotte Nederpel is daar op dinsdagochtend en woensdag aanwezig om met u in gesprek te gaan.    
 
De genoemde evenementen vinden plaats in het kader van de internationale ‘Fascination of Plants Day’. Op deze dag wordt in veertig landen aandacht gevraagd voor de plant en planteninnovatie. Plantum deed dit in voorgaande jaren in Nederland.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v