Nieuwighedenkeuring dit jaar ook in de zomer

Nieuwighedenkeuring dit jaar ook in de zomer

Bij PLANTARIUM|GROEN-Direkt draait het echt om tuinplanten. Daarom organiseert de beurs verschillende nieuwighedenkeuringen. Nieuw dit jaar is dat er in juni tijdens de Zomerdagen van GROEN-Direkt de keuring Beste KVBC Nieuwigheid wordt georganiseerd. Het keuringsmoment in juni is dé gelegenheid om producten, die qua groei en bloei dan op hun mooist zijn, te laten keuren.

“Na de najaarseditie van 2022 hebben we met verschillende partijen gesproken over het organiseren van de nieuwighedenkeuringen tijdens de beurzen van PLANTARIUM|GROEN-Direkt. Toen kwam naar voren dat een extra keuring door de KVBC gewenst is, maar dan niet in februari, veel planten zijn dan immers nog in winterrust, maar in juni als de planten qua groei en bloei op hun mooist zijn. Door de combinatie te zoeken met de Zomerdagen van GROEN-Direkt, hebben we een mooi podium om de inzendingen te presenteren. De internationale tuinplanteninkopers brengen immers een bezoek aan deze beurs, en dat is een mooi publiek om je nieuwigheid aan te presenteren”, aldus beursdirecteur Linda Hoogendoorn-Veelenturf.

Beste KVBC Nieuwigheid
Bedrijven die na jarenlang selecteren en veredelen een nieuwe cultivar hebben die rijp is voor de markt, deze willen tonen aan een internationaal vakpubliek én laten beoordelen door een deskundige en onafhankelijke jury worden opgeroepen om hun product aan te melden voor keuring Beste KVBC Nieuwigheid op 12 en 13 juni 2023. De onafhankelijke, deskundige KVBC-jury beoordeelt de planten visueel op sierwaarde, zoals bloemkleur, bloeitijd en -periode, bladkleur, vorm van de plant, enz. Maar ook op eigenschappen zoals gezondheid, vermeerdering en gebruiksmogelijkheden. De keuring in juni is opengesteld voor bedrijven die nieuwe soorten en cultivars onder de aandacht willen brengen. Meer informatie over inschrijven en tarieven staat op de website van PLANTARIUM|GROEN-Direkt.

Drie keuringsmomenten
Met de toevoeging van de keuring Beste KVBC Nieuwigheid in juni biedt PLANTARIUM|GROEN-Direkt nu drie keuringsmomenten aan. Deelnemers kunnen zelf de keuze maken aan welke keuring ze deelnemen en op welk moment ze hun producten ter keuring willen aanbieden. De keuringen en keuringsmomenten zijn als volgt:
•    Voorjaarseditie PLANTARIUM|GROEN-Direkt: Bezoekersfavoriet
•    Zomerdagen GROEN-Direkt: Beste KVBC Nieuwigheid
•    Najaarseditie PLANTARIUM|GROEN-Direkt: Bezoekersfavoriet, Beste KVBC Nieuwigheid en Beste Marktinnovatie.

PLANTARIUM|GROEN-Direkt, the Green Retail Fair, is samen met de Najaars- en Voorjaarsbeurs van GROEN-Direkt hét ontmoetingsmoment voor groene vakgenoten en leveranciers. De volgende editie is op 23 en 24 augustus 2023, samen met de GROEN-Direkt Najaarsbeurs. De beurs vindt plaats op en rond de GROEN-Direkt hal op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v