Minister op Nationaal Bloembollen Congres

Minister op Nationaal Bloembollen Congres

Donderdag 14 maart is Minister van LNV, Piet Adema voornemens aanwezig te zijn bij het Nationaal Bloembollen Congres. Onder leiding van dagvoorzitter Esther de Snoo gaat hij samen met KAVB-voorzitter Jaap Bond een vraaggesprek aan over de toekomst van de bloembollensector.

Aanmelden voor het congres kan nog via www.keukenhof.nl/congres.

De bloembollensector is op zoek naar oplossingen voor de toekomst. Daarom hebben KAVB, Royal Anthos en CNB samen met Keukenhof een uitgebreid onderzoek laten uitvoeren naar de reputatie van de sector in Nederland. Consumenten, financiers, politici en bloembollen-ondernemers zijn daarbij bevraagd. Onderzoeksbureau Motivaction presenteert de uitkomsten tijdens het congres. Aansluitend vindt het vraaggesprek plaats.

Daarnaast is er aandacht voor innovatie op het gebied van gerobotiseerde onkruidbestrijding. Die gaat de bloembollensector helpen bij het verduurzamen van de teelt. Vanuit het Keukenhof-programma ‘Ondernemers in de Lead’ wordt hier ook op ingezet. In een gefilmde impressie is te zien wat er tot nu toe is bereikt op het gebied van kansrijke robots.

Programma
Het programma voor het Nationaal Bloembollen Congres start om 15.00, vanaf 14.30 is de ontvangst. Andere sprekers deze middag zijn Ingrid Thijsen (VNONCW/MKB Nederland) en Peter Paul Kleinbussink (Directeur Intratuin).

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v