Levendige discussie tijdens vierde ∑-Grow Inside

Levendige discussie tijdens vierde ∑-Grow Inside

Afgelopen dinsdag 28 maart organiseerde World Horti Center de vierde editie van ∑-Grow Inside. Een energiek panel van vier dook in het onderwerp: ‘Hoe reageert een plant in een indoor farm?’. De resultaten van het Fieldlab Vertical Farming vormden de basis voor de discussie. Alle vier de panelleden hebben aan dit onderzoek meegewerkt. Na twee jaar hard werken deelden ze de eerste inzichten met het publiek.

Op dinsdag 28 maart voerde het panel een levendige discussie tijdens het vierde ∑-Grow Inside seminar. Het panel van vier bestond uit Gert-Jan van Staalduinen, CEO bij Logiqs, Laura Bautista, Project Leader Vertical Farming bij Delphy B.V., Stefan van de Voort, Plant Specialist Indoor Farming bij Philips Horticulture LED Solutions en Caterina Carpineti, Researcher Vertical Farming bij Wageningen University and Research. Samen doken ze in het onderwerp: ‘Hoe reageert een plant in een indoor farm?’. De basis van hun discussie werd gevormd door het Fieldlab Vertical Farming, dit onderzoeksproject startte op 1 januari 2020. Alle vier de panelleden zijn direct betrokken bij dit onderzoek, dat mede wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Matthijs van den Beukel legde als moderator verschillende stellingen voor aan zowel het publiek als panel.

Nauwe samenwerking
Vanaf het begin van het onderzoek was het doel kennis delen en samen leren. Daarvoor moest de groep, op basis van vertrouwen, nauw samenwerken en op een veilige manier informatie kunnen delen. Twee jaar geleden begon het onderzoeksproject met de vraag: ‘Kunnen we overal hetzelfde product telen qua opbrengst en kwaliteit met dezelfde ingestelde waarden?’. Het korte antwoord daarop is ‘nee’. Tijdens het onderzoek kwam de groep erachter dat het ontwerp van verschillende indoor farms een grote rol speelt in de prestaties van planten. Ondanks dezelfde ingestelde waarden zorgt het verschil in ontwerp voor een ander resultaat. Zelfs binnen een indoor farm kan het een uitdaging zijn om een homogeen klimaat te creëren en irrigatie te beheren. Het project loopt later dit jaar af en er valt nog veel te ontdekken over de relatie tussen technologie en planten. Om die reden gaat het onderzoek verder, zelfs met meer partners. Geïnteresseerden kunnen de eerste resultaten van het onderzoek online vinden, deze zijn openbaar.

Volgende ∑-Grow Inside
De ∑-Grow Inside serie gaat verder in juni, met het vijfde seminar op 27 juni 2023. Het onderwerp voor deze editie wordt in de komende maanden bekend gemaakt. De ∑-Grow Inside serie is onderdeel van het ∑-Grow paviljoen in World Horti Center en wordt georganiseerd in samenwerking met de community Indoor Farming NL en mede mogelijk gemaakt door GreenTech, FarmTech Society en Greenport West-Holland.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v