Kwaliteit van tulpen verbetert met de week

Kwaliteit van tulpen verbetert met de week

De stemming is goed gemutst in Breezand tijdens de jaarlijkse Tulpenkeuring. Het aantal deelnemers groeide in een week tijd van 57 naar 70 deelnemers. Ook de jury bleek meer te spreken te zijn over de getoonde tulpen tijdens de tweede keuring.

De kwaliteit van de potten is er in vergelijking met vorige week op vooruit gegaan. Dit blijkt ook uit het juryrapport, ondanks een paar hangende balderen die voor een kleine aftrek zorgden. Het laagste cijfer was een 4,5, het hoogste een 8. Kay, Spryng Break, Memphis en Red Soldier waren de mooiste potten om te keuren. De enige pot die door de mand viel was Alison Bradley, die geen enkele voldoende kreeg.

Saskia Klaver pakt voor de tweede week op rij prijs in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. Vorige week zat ze net naast de taart, maar won ze wel worst. Deze week pakt ze met een kleine marge wel de taart. Met 12 strafpunten eindigt ze bovenaan. Jesper Pijnacker en Tijmen Wijnker eindigden samen tweede met 12,5 strafpunten. Tijmen werd na loting winnaar van de worst. Bij de Agratechniek senioren is het 2 weken op rij raak met taart bij familie van Lierop. Na Marieke is het nu haar Vriend Jan die bovenaan (12) is geëindigd. Jimmy van Zanten doet weer eens mee en pakt meteen de worst (14). De pot van de week Spryng Break is verloot onder de senioren. Vincent Hoedjes is de gelukkige winnaar van deze pot. Omdat Eva Klaver vorige week al taart won krijgt ze ondanks haar prestatie (13) deze week worst. De taart in de Van Dooren Transport junioren klasse is naar Maartje van Lierop gegaan die met 17 strafpunten tweede is geworden.

Vrijdag 2- en zaterdag 3 februari zal de derde keuring plaatsvinden. Openingstijden zijn te vinden op de site tulpenkeuring.nl.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v