Keukenhof sluit 75e editie succesvol af

Keukenhof sluit 75e editie succesvol af

Keukenhof sluit het jubileumseizoen 2024 succesvol af. Ruim 1,4 miljoen mensen bezochten het park tussen 21 maart en 12 mei 2024.

Prinses Margriet opende 19 maart de 75-jarige jubileumeditie van Bloemententoonstelling Keukenhof. Met inzet van generaties bevlogen mensen is Keukenhof in 75 jaar uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. Met de festiviteiten in dit jubileumjaar wil Keukenhof dankbaarheid en trots uitstralen. Post NL bracht een internationale postzegel uit, in Keukenhof was een jubileumtentoonstelling te zien, RTL zond de documentaire Keukenhof 75 jaar uit en afgelopen week verzorgde het Metropole orkest met een muzikale reis door de tijd een openluchtconcert. De documentaire is terug te zien via Videoland en het Keukenhof Concert wordt op Tweede Pinksterdag 20 mei en zondag 16 juni op NPO 1 uitgezonden.

De meeste bezoekers kwamen uit Nederland (20%), gevolgd door Duitsland, Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk. Bezoekers uit Azië zijn terug, maar niet in de aantallen van voor de Covid-pandemie. In totaal verwelkomde het park bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen. Door het gebruik van tijdsloten heeft Keukenhof het gemiddeld aantal bezoekers per dag goed onder controle. De logistiek van en naar het park en de beleving in het bloemenpark zijn daardoor geoptimaliseerd. Keukenhof heeft hier blijvend aandacht voor.
 
Keukenhof was meerdere weekenden uitverkocht. Op het parkeerterrein van Keukenhof stonden dit seizoen veel campers geparkeerd. Veel Keukenhofbezoekers hebben gebruik gemaakt van de directe Keukenhof Express vanaf Schiphol, Leiden, Amsterdam RAI of Haarlem. Ook reden er weer pendelbussen van touroperators vanuit Amsterdam naar Keukenhof

Keukenhof werkt jaarrond met 40 vaste medewerkers. In het seizoen schaalt de organisatie op naar 1000 medewerkers. “We hebben een feestelijk seizoen gevierd. De liefde voor bloemen blijft bij onze bezoeker duidelijk zichtbaar. Dit was mijn eerste seizoen en ik ben er trots op hoe alle collega’s en overige betrokkenen zich met zoveel passie voor de bloemen en de gasten inzetten”, zegt Sandra Bechtholt, algemeen directeur Keukenhof.
 
De combinatie van de vroege bloei in het park en de bloeiende bloembollenvelden in de Bollenstreek heeft er weer voor gezorgd dat veel mensen het park bezochten. Door de lage nachttemperatuur is het park lange tijd mooi op kleur gebleven. Als gevolg van de regen was de bloei in het park de laatste week minder. De laatbloeiende soorten stonden in bloei, andere bloemperken waren uitgebloeid en gekopt. Tot de laatste dag heeft het tuinteam het park optimaal weten te onderhouden en zijn op meerdere plekken tulpen en andere bloemen bijgeplant.
 
Keukenhof is in 2025 geopend van 20 maart tot en met 11 mei.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v