Kansen in Kenia?

Kansen in Kenia?

Nieuwsgierig naar de kansen voor snijbloemensector in Kenia? Met deze vraag vertrokken vijf vierdejaarsstudenten Tuinbouw & Agribusiness met afstudeerrichting Management & Greenports aan Hogeschool Inholland Delft naar Kenia. In opdracht van The Kenya Flower Council onderzochten zij de kansen voor diversificatie van de snijbloemensector in Kenia.

Op donderdag 15 december om 15.00 uur delen de studenten hun ervaringen en opgedane inzichten. Tevens zal Jeroen van der Hulst van FlowerWatch BV informatie over de monitoring en kwaliteitszekerheid van lucht- en zeevracht vanuit Kenia delen.

"De directe aanleiding voor het bezoek van de studenten aan Kenia zal u niet onbekend klinken; de kostprijs om snijbloemen te kweken in Nederland stijgt de laatste tijd gigantisch hard. Dit zet u als ondernemer uiteraard aan het denken… Rond de eeuwwisseling hebben er een aantal Nederlandse rozenkwekers hun bedrijf voortgezet in Kenia. Toen al konden zij daar hoge kwaliteit rozen telen tegen een lagere kostprijs. Nu, ruim twintig jaar later, spraken wij een aantal pioniers, evenals kwekers van andere snijbloemen en andere betrokken partijen in de Keniaanse snijbloemensector. Momenteel is er veel meer kennis en ervaring met de snijbloem en is er veel meer mogelijk dan alleen rozenproductie", aldus de studenten.

Wil je bij de presentatie aanwezig zijn? Aanmelden kan hier.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v