Tuincentrumconcept met 100 dagen bloeigarantie

Tuincentrumconcept met 100 dagen bloeigarantie

Het promotiecollectief Kalanchoë.nl presenteert het Kalanchoë Garden tuincentrumconcept op de Royal FloraHolland Trade Fair, stand 7.13 op 15 & 16 maart a.s. in Rijswijk. De 14 aangesloten kwekers bieden tot wel 100 dagen bloeigarantie op de Kalanchoë Garden. Deze garantie is op basis van onafhankelijke bloeiproeven van het assortiment Kalanchoë Garden. Vanaf half mei tot laat in het najaar is de Kalanchoë Garden met bloeigarantie herkenbaar aan het nieuwe label ‘100daysflowering’.

De 100 dagen bloeigarantie voor Kalanchoë Garden is mogelijk na onafhankelijk onderzoek van soorten 25, waarbij de planten door gehele keten zijn getransporteerd en getest. Deze uitgebreide en onafhankelijk uitgevoerde uitbloeiproeven hebben aangetoond dat alle Kalanchoë Garden planten tot wel 100 dagen bloeien in de buitenlucht. Of het nu zonnig en warm of natter weer is, de Kalanchoë blijkt het ijzersterke plant te zijn voor balkon, terras of serre te zijn. Het onderzoek is uitgevoerd voor bloeiende (inclusief herbloei) Kalanchoë Garden planten in terraspotten voor gebruik in West-Europa in de periode half juni tot eind september.
 
Om de productkwaliteit te borgen worden de deelnemende kwekers en veredelaars actief betrokken ter bewustwording van dit aspect van Kalanchoë. Jaarlijks de uitbloeiproef herhaald. Op basis van de uitkomsten verbeteren de veredelaars hun genetica en wordt voorkomen dat minder presterende rassen op de markt komen. De Royal FloraHolland Product Commissie (FPC) Kalanchoë bewaakt het proces en de testwijze.
 
Gezamenlijke aanpak Kalanchoë-telers
De collectieve promotie ‘Kalanchoë.nl’ voor de bloeiende plant Kalanchoë is een initiatief van 14 kwekers en 6 veredelaars uit Nederland, België, Duitsland en Denemarken, allen met een lidmaatschap via Royal FloraHolland. Royal FloraHolland faciliteert deze groep, Glastuinbouw Nederland organiseert en verzorgt het secretariaat en Sense marketing & more verzorgt de campagne. Voor meer informatie: zie www.kalanchoe.nl, op Instagram, Facebook & Pinterest.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v