HygiŽnebijeenkomsten in de groenteteelt

HygiŽnebijeenkomsten in de groenteteelt

Met de teeltwisseling voor de deur organiseert Royal Brinkman twee bijeenkomsten op 20 en 28 september 2023 in Tomatoworld voor groentetelers. Het thema hygiŽne en desinfectie is belangrijk en met name het tomatenbruinvirus ToBRFV is en blijft een serieuze bedreiging in de tomatenteelt. Maar ook in de komkommerteelt zorgen virussen voor serieuze bedreigingen. In de paprikateelt zorgt Fusarium voor flinke kopzorgen. De teeltwisseling is het moment om de teelt schoon te eindigen en zo hygiŽnisch mogelijk weer te beginnen.

Beide bijeenkomsten zijn voor telers in Tomatoworld in Honselersdijk. Op woensdag 20 september 2023 is de Hygiënebijeenkomst paprika van 15.00 tot 17.00 uur met als thema ‘Brede aanpak in de strijd tegen Fusarium. De sprekers geven presentaties over hygiëne, gewasbescherming en waterkwaliteit door Royal Brinkman specialisten Martijn Maat, René Mondt en Dirk Timmers en Roam Technology specialist Jef van Gorp. Aanmelden kan hier.

Op donderdag 28 september 2023 is de Hygiënebijeenkomst tomaat/komkommer van 15.00 tot 17.00 uur met als thema ‘Resistente rassen en optimale hygiëne zijn het antwoord op virusproblemen’. De sprekers geven presentaties over hygiëne, gewasbescherming en waterkwaliteit door Royal Brinkman specialisten Luc Kurris, René Mondt en Jasper Verhoeven en over de ontwikkeling van resistente rassen door Daniel Ludeking van Rijk Zwaan. Aanmelden kan hier.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v