HortiContact van start

HortiContact van start

Vanochtend om 10.00 uur zijn de deuren van Evenementenhal Gorinchem geopend voor HortiContact 2024. Tot en met donderdag verzamelt de Nederlandse glastuinbouw hier om kennis uit te wisselen, relaties te ontmoeten en innovaties te delen. Met dit jaar nieuwe openingstijden.

Voorafgaand aan de tweede beursdag van HortiContact vindt de eerste editie van het Nationaal Horti Symposium plaats. Dit symposium staat in het teken van de toekomst van de glastuinbouwsector. Tijdens het Nationaal Horti Symposium wordt ingegaan op de meest cruciale vraag binnen de Nederlandse glastuinbouwsector van dit moment: hoe gaat de sector met zijn energierisico om en welke mogelijke strategieën levert dat op?

Verder slaan HortiContact en World Horti Center (WHC) de handen ineen. Binnen deze samenwerking worden de krachten van zowel HortiContact en WHC met elkaar gebundeld. Tijdens HortiContact 2024 heeft World Horti Center een eigen netwerk area op het WHC Paviljoen. Tijdens HortiContact presenteert WHC haar rol in de Flora Campus met betrokken stakeholders. Ook is er op HortiContact een Duurzaamheidspaviljoen waar meerdere kennissessies worden verzorgd door deelnemende exposanten, dit geldt ook voor het Uitgangsmaterialenpaviljoen.

Verder maakt de derde editie van de KAS Werken & Leren Tour deel uit van HortiContact. In totaal volgen 50 studenten Tuinbouw & Agribusiness van Inholland Delft een tour langs geselecteerde exposanten. Nieuw op HortiContact is het zogeheten Ruimte Scheppen Café. Dit café, een initiatief van Hortibiz Newsradio, Goedemorgen, Berg Ruimte Scheppen en Easyfairs is gebaseerd op het bekende Top 2000 Café van Radio2. Bezoekers kunnen tijdens hun bezoek een drankje doen en zelf een verzoekplaat aanvragen.

Tunnel van de Toekomst
De Nederlandse glastuinbouwsector is de meest innovatieve ter wereld. Daarom is vorig jaar de HortiContact Innovatie Award geïntroduceerd. Inmiddels is de Innovatie Award een vast onderdeel van HortiContact geworden, waarmee innovaties uit de sector in de schijnwerpers worden gezet. Tijdens de komende editie zijn alle 10 genomineerde innovaties te zien in de Tunnel van de Toekomst op Next Level. Hier kunnen bezoekers hun stem uitbrengen met behulp van hun Smart Badge die iedereen bij binnenkomst ontvangt. Ook kan er nu al online gestemd worden. Op donderdag 7 maart om 16.00 uur wordt de award uitgereikt op de beursvloer.

Meerdere netwerkterrassen
Tijdens afgelopen editie van HortiContact was de catering op één plein gecentraliseerd. Dit keer zijn de netwerkterrassen terug van weggeweest. Op deze netwerkterrassen verspreid over de beursvloer met horeca- en buffetpunten, kan men genieten van een hapje en een drankje. Daarmee worden gezelligheid en netwerken met elkaar gecombineerd. Een van de netwerkterassen is de KAS Netwerklounge, rechts naast de roltrappen naar Next Level. Hier kun je ook een originele give-away scoren. 

HortiContact is op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 18.00 uur geopend, op woensdag van 13.00 tot 21.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.horticontact.nl.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v