Hoop in onzekere tijd

Hoop in onzekere tijd

Ruim honderd sectorgenoten waren op 11 mei aanwezig tijdens de Groenbranche Trendpresentatie 2024 in het Flower Art Museum in Aalsmeer. Daarmee informeerde Bloemenbureau Holland kwekers, handelaren, bloemisten en leveranciers over de komende vier consumententrends voor bloemen en planten, passend bij de huidige tijdgeest. De trendinformatie is ontwikkeld door Bureau Nijman en Van Haaster, in samenwerking met Tuinbranche Nederland, iBulb en INretail.

In de consument die momenteel zoekt naar hoop en houvast ziet trendwatcher Aafje Nijman voldoende kansen voor bloemen en planten. “Het is een tijd van spanningen en veranderingen, die leiden tot onzekerheid en wantrouwen”, constateert Nijman. “Dan is het de vraag hoe gaan we daarmee om? Blijven we doen wat we al deden of omarmen we de situatie en pakken we de kansen die tijden van verandering ook met zich meebrengen?” Voor bloemen en planten zijn die kansen er in haar ogen volop. “Zij kunnen de wereld de positieve impuls geven waaraan zo’n sterke behoefte is.”

Positieve impulsen
Die positieve impulsen komen dan ook terug in de Groenbranche Trends voor 2024. In de kleuren en de keuze voor vormen, materialen en dessins zijn de positieve kenmerken duidelijk herkenbaar. Van kleurrijk, creatief en verrassend (Playful Construction), tot dromerig, contrastrijk, licht en vriendelijk (Gentle Paradox). En van natuurlijk, mystiek, verwilderd en milieubewust (Meaningful Earth) tot warm, vrolijk, kleurrijk, passievol, pittig en decoratief (Viva La Vida).

Praktische toepassing
Het doel van de ontwikkeling van de Groenbranche Trends is tweeledig. Enerzijds worden consumenten via de campagnes en communicatie van Bloemenbureau Holland geïnformeerd en geïnspireerd. Anderzijds biedt de trendinformatie de sector handvatten om ze te gebruiken bij bijvoorbeeld productinnovatie en –presentatie. Daarnaast denkt Bloemenbureau Holland graag mee over de praktische toepassing van de trends door kwekers, handelaren en bloemisten.

Sierteeltvakgenoten kunnen op de website van Bloemenbureau Holland de Groenbranche Trendsheets 2024 gratis downloaden. De sheets bevatten een beschrijving van de stijltrends en de bijpassende moodboards, kleurkaarten, vormen, dessins en materialen. Vanzelfsprekend is er voor consumentenmedia aantrekkelijk persmateriaal ontwikkeld, dat beschikbaar komt in Nederlands, Engels, Frans en Duits.

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v