Technologische innovaties op GreenTech Americas

Technologische innovaties op GreenTech Americas

De derde editie van GreenTech Americas staat in het teken van technologie die de productiviteit van de tuinbouw verhoogt. De show biedt een 'open voor alle bezoekers' GreenTech Stage en een educatief conferentieprogramma. Dat laat organisator RAI Amsterdam weten.

Internationale en regionale sprekers van hoog niveau zullen investeerders, importeurs, exporteurs en veredelaars inspireren hoe ze hun productie kunnen optimaliseren door middel van technologie in een gecontroleerde omgeving. Onderwerpen als ‘Alternatieve gewassen’ en ‘Hoe data te gebruiken voor betere besluitvorming’ komen aan bod. Met 180 bedrijven uit 20 landen is de beursvloer volledig uitverkocht. De show wordt gehouden van dinsdag 21 tot en met donderdag 23 maart in Querétaro Congress Center (QCC), Mexico.

Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) zal de wereldbevolking in 2050 naar schatting 9,7 miljard mensen bedragen. De land- en tuinbouw zal naar verwachting bijna 50% meer voedsel moeten produceren om aan de vraag in de komende jaren, wat een grote uitdaging vormt voor de industrie.

De bedekte tuinbouw in Mexico is een succes op basis van de versnelde groei die het de afgelopen jaren heeft gerapporteerd. In 2019 telde het nationale grondgebied 54.150 hectare en vandaag is het bijna 60.000 hectare. Zo'n 50% van de gewassen wordt geproduceerd via bedekte tuinbouw, volgens cijfers van de Mexican Association of Protected Horticulture (AMHPAC). Ook is Mexico een van 's werelds grootste producenten van groenten en fruit met ongeveer 39 miljoen ton per jaar met een waarde van 39 miljard pesos, volgens informatie van het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling.

"We zijn verheugd om de derde editie van GreenTech Americas in Querétaro te vieren. Het is uitgegroeid tot toonaangevende regio voor tuinbouw in Zuid-Amerika, aangepast aan de behoeften op het gebied van klimaat en gewassen. Met zoveel potentieel in de markt, zijn we ervan overtuigd dat dit jaar een nog groter succes zal worden dan vorig jaar", aldus Mariska Dreschler, Director of Horticulture, GreenTech Global. "GreenTech Americas wordt een mijlpaal op gebied van technologische innovaties, gepresenteerd door toonaangevende bedrijven in de industrie uit landen als Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Spanje, Turkije, Israël, Frankrijk, Duitsland, België en Denemarken, om er maar een paar te noemen", zegt José Navarro, CEO van Tarsus.

Kijk hier voor meer informatie

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v