Fraaie wisseling in score

Fraaie wisseling in score

Deze week waren het 69 deelnemers uit de regio die de uitdaging aan gingen om zo dicht mogelijk bij het juryrapport te komen. De eindstand is aardig veranderd vergeleken met afgelopen week. Dubbel prijs in huize Klaver waar zussen Saskia en Eva beide een lekker hapje van de slager winnen. Spryng Break zorgde deze week voor een hoop strafpunten op de poot, waar de bloem en het blad wel een ruim voldoende scoorden.

Deze week maakte de jury het de deelnemers wat lastiger door een oordeel te geven tussen de 4,5 en 9,5 punten. Dit was zo uitdagend dat zelfs een deelnemer zijn naam niet durfde in te vullen. De kandidaat is uiteindelijk wel gevonden tijdens het nakijken. Pink Velvet was deze keuring de absolute uitblinker ondanks de mindere bloem. Dit was ondanks de 9,5 de enige pot met zo’n hoge beoordeling. De rest van de potten kreeg een 7,5 of lager voor de te keuren onderdelen. Naast de bloem van Pink Velvet waren de bladeren van alle potten een ruim voldoende waard. Behalve de pot Alison Bradley.

In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse was het Cor de Waard die met een mooie score van 9 strafpunten, de beste keurder deze week, taart ontving. Saskia Klaver volgde op de tweede plaats met 10,5 strafpunten.

Met een marge van 2 strafpunten trok Jari Conijn met 9,5 strafpunten de taart naar zich toe in de Agratechniek senioren klasse. William Pijnacker (11,5 strafpunten) mag ook tevreden zijn met zijn tweede plek die met een punt verschil Marcel van der Meer achter zich hield.

Eva Klaver werd dit weekend voor de tweede week op rij eerste (11) in de Van Dooren Transport junioren klasse. Suus van Lierop (14) valt daardoor met haar neus in de taart.
Dit weekend is het trio-team ‘De Meiden’ van Suus van Lierop, Saskia Klaver en Eva Klaver, de winnaar van de Rabobank Triocompetitie. De meiden scoorden gezamenlijk maar 35,5 strafpunt wat een mooie verbetering is in vergelijking met de winnaars van vorige week (37). Zeker in een keuring waar de jury deze week een ruimere beoordeling had met scores tussen de 4,5 en 9,5.

Aankomende vrijdag is de derde keuring in Museum Anna Paulowna. Vrijdag 27 januari kan je keuren van 14.00 tot 21.00 uur en zaterdag 28 januari van 9.00 tot 15.30 uur.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen