Demodagen fertigatie

Demodagen fertigatie

Van 26 tot en met 29 september 2023 organiseert Haifa voor telers en distributeurs bezoekersdagen om te leren over druppelbevloeiing en fertigatie. Deze bezoekersdagen worden gehouden op een praktijkbedrijf in Helden (L) waar de techniek wordt toegepast bij preiplanten.

Fertigatie in de vollegrondsteelten is steeds meer in opkomst in de Benelux. Verschillende initiatieven worden ontwikkeld en proeven laten de meerwaarde in de teelt zien. Als eenmaal telers overtuigd zijn geraakt van de toegevoegde waarde van fertigatie, komt de praktische kant aan bod: hoe kunnen telers op een groter areaal gemakkelijk en tegelijk efficiënt meststoffen toedienen? Hiervoor hebben Haifa, Kemeling, Netafim de handen ineengeslagen in een pilotproject: Mobile Nutrigation Solution. Telers, distributeurs en andere belangstellenden krijgen nu de mogelijkheid om zich op de hoogte te stellen van alle praktische aspecten van druppelbevloeiing en fertigatie.

Basis van concept
De basis van het concept is een plug-and-play mobiele voedingsunit (kunststof container met voedingsinstallatie) die de teler eenvoudig op zijn druppelsysteem kan aansluiten. Haifa levert daarbij op maat gemaakte meststoffen volgens het MyMultifeed-concept, passend bij het gewas en de behoefte van het gewas op dat moment. Deze manier van bemesten is zeer efficiënt en voorkomt uitspoeling en vervluchtiging van nutriënten naar het milieu. Met minder meststoffen realiseren akkerbouwers en tuinders meer productie.

De bezoekersdagen vinden plaats van 26 t/m 29 september in Helden. Opgeven kan tot 15 september via Lowie.Weerts@haifa-group.com. Graag doorgeven: voorkeursdatum, dagdeel (ochtend of middag) en met hoeveel personen je verwacht te komen. Je ontvangt vervolgens een bevestiging met de exacte tijd en locatie.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v