Crispa tulpen halen de top

Crispa tulpen halen de top

In Breezand vindt deze weken de jaarlijkse Tulpenkeuring plaats. Op Goedemorgen lees je elke maandag een verslag van een nieuwe ronde in de competitie.

Op een keuring waar blijkbaar de jury anders keurde dan de deelnemers werden verrassend leuke uitslagen behaald. Na 4 weken keuren vielen de prijzen een keer in een andere hoek van de deelnemers. Waar de crispa tulpen Hawaii en San Martin ruim voldoende scoorden haalde milkshake ook erg goede cijfers. De bloem van Canyon met witte bloemblaadjes waren als enige ruim onvoldoende.  

Deze week was de kwaliteit weer van top niveau. Door verrassende beoordelingen van de jury werd er hier en daar ook wat geschoven in de ranglijst van week 4 in Breezand. Zo werd Stan Ammerlaan verrassend winnaar in de senioren met maar liefst 12,5 strafpunten. Zoals de tip van Ted: ‘mooi crispa is niet lelijk’ beschreef gaf de jury flink de voorkeur aan de crispa tulpen Hawaii en San Martin. Deze potten kwamen met bijna een 8 gemiddeld uit deze keuring.

In de Van Lierop Adviesgroep ereklasse is William van Haaster weer de winnaar in de groep. Hij haalde maar liefst 10 strafpunten. Echter heeft William beide prijzen al in ontvangst mogen nemen. Saskia Klaver won taart met 13 strafpunten. Piet de Waard krijgt met 14 strafpunten de worst. Bij de Agratechniek senioren was het Stan Ammerlaan die met een prima score van 12,5 strafpunten en een ruime score taart wint! Nick van der Wereld is tweede geworden met 15 strafpunten. Omdat Nick al eerder worst won ging deze prijs naar de derde plaats. Na loting is het Shirley Kesteloo die de worst won met 16,5 strafpunten. Ze deelde deze plek samen met Nico Ruijter en Tijmen Wijnker. In de van Dooren junioren groep is het Saar de Waard (23,5) die verrassend taart wint! Suus van Lierop deed het net zo goed als Saar maar won al eerder taart. Daardoor kreeg Suus de worst. Eigenlijk was Eva Klaver ruim eerste met 13 strafpunten voor het klassement. Echter viel zij al eerder in de prijzen. Ze moest ze deze week dus afstaan. In de Trio-competitie waren het weer ‘de Topper’s (47,5) die deze week weer winnend het weekend afsloten met een top optreden in Breezand. De mannen van de Waard (Cor, Dick en Ruud) hielden ‘de Meiden’ (49,5) met 2 strafpunten achter zich. Ron van Lierop is de gelukkige winnaar van de pot van de week: San Martin

Volgende week zal alweer de een na laatste keuring plaatsvinden. Mocht je nog een keer taart of worst willen winnen is dit je kans! Kom vrijdag 10 februari tussen 14:00 en 21:00 of zaterdag 11 februari tussen 9:00 en 15:30 keuren. En wie weet staan we zaterdagmiddag voor je deur met een verassing!

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v