Compleet aanbod buitengroen

Compleet aanbod buitengroen

Volgende week dinsdag 7 februari is het zo ver. Dan gaat de voorjaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt van start. Met 170 standhouders en ruim 5000 monsterpartijen krijgt de professionele tuinplanten inkoper een compleet aanbod van direct beschikbaar buitengroen te zien. Maar de beurs biedt meer. Naast de Bezoekersfavoriet, waar de bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete plant, worden op het trendplein oplossingen aangedragen voor hedendaagse tuinproblemen. Én exposanten laten met de paarse focusbordjes nieuwe producten, aanbiedingen of iets anders, waar ze de aandacht op willen vestigen, zien.

De eerste voorjaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt vindt plaats op 7 en 8 februari 2023 en is met de 170 standhouders tot de laatste vierkante meter bezet. “Gelukkig hebben we alle aanvragen voor standruimte kunnen honoreren door op het laatst toch nog wat extra standruimte te creëren. Met de standhouders, de monsterpartijen, de nieuwigheden en het trendplein biedt de beurs niet alleen een compleet assortiment buitengroen, maar ook volop inspiratie voor het opdoen van nieuwe ideeën en kennis voor de professionele bezoeker”, aldus beursdirecteur Linda Hoogendoorn-Veelenturf.
 
Werkbezoek
Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Jeannette Baljeu, gedeputeerde van provincie Zuid-Holland en het college van B&W van gemeente Alphen aan den Rijn zijn voornemens om op dinsdag 7 februari op werkbezoek te komen bij PLANTARIUM|GROEN-Direkt. De minister zal zich samen met de gedeputeerde en het college door enkele exposanten laten informeren over hoe belangrijk internationale handel is voor de boomkwekerij en zich laten inspireren dat buitengroen een goede oplossing biedt bij de verduurzaming van de leefomgeving.
 
Trendplein, oplossingen voor hedendaagse tuinproblemen
Meer en meer tuinbezitters willen wat voor de bijen doen, of hebben een plek in de tuin waar de planten het niet goed doen. Romeo Sommers presenteert op PLANTARTIUM|GROEN-Direkt allerlei oplossingen voor hedendaagse tuinproblemen. Zo gaat hij in op welke planten goed groeien op een natte, of juist een hete, droge plek. Welke bijdrage tuinen kunnen leveren aan de biodiversiteit en wat je kunt doen als je helemaal geen tuin hebt. Romeo toont ideeën en maakt combinaties en presentaties met planten en andere duurzame artikelen waarmee tuincentra ook aan de gang kunnen. Dit doet hij samen met studenten, zodat ook zij de nieuwe consument kunnen bedienen, als zij straks in de winkel staan. Op dinsdag 7 februari geeft Romeo live presentaties om 10:30, 12:30 en 14:30 uur. Op woensdag worden deze presentaties via een beeldscherm getoond. Ben je rond een van deze tijdstippen op de beurs, bezoek dan zeker het trendplein! Uiteraard zijn de creaties die Romeo maakt de gehele beursperiode te bekijken en is er tussen de presentaties door volop inspiratie te vinden op het trendplein.  
 
Bezoekersfavoriet
Voor de keuring Bezoekersfavoriet zijn aangemeld: Armeria Dreameria Sweet Dreams, Colour your garden Bloemenmix, Elegrass – Dianella Blue Stream, Green Elements, Helleborus ‘Purple Joy’, Koeienurine - het vloeibare goud, Lophomyrtus ralphii ‘White Tiger’, Mangave Blazing Saddles, Pyracantha Orange Star, Rhododendron Hybride “Grifie” en Rhododendron Hybride “Lumie”. De beschrijvingen van de inzendingen staan op de nieuwighedenpagina op de website. De deelnemende producten aan deze keuring worden op de beurs direct bij de entree gepresenteerd. Tijdens de beursdagen kunnen de bezoekers hun stem uitbrengen op het product dat in hun ogen het beste nieuwe product is. De bekendmaking van de uiteindelijke Bezoekersfavoriet is op woensdag 8 februari om 14:00 uur.
 
PLANTARIUM|GROEN-Direkt, the Green Retail Fair, is samen met de Voorjaars- en Najaarsbeurs van GROEN-Direkt hét ontmoetingsmoment voor groene vakgenoten en leveranciers. De voorjaarseditie vindt plaats op 7 en 8 februari 2023 op en rond de GROEN-Direkt hal op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop. De openingstijden zijn op beide dagen van 7 tot 17 uur. Entree en parkeren zijn gratis en je wordt gastvrij onthaald met gratis koffie/thee en broodjes. De beurs is uitsluitend toegankelijk voor vakbezoekers en na voorregistratie via de website.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v