Beursbezoekers opgelet: treinstaking Duitsland

Beursbezoekers opgelet: treinstaking Duitsland

De Duitse machinistenvakbond GDL heeft machinisten van de Deutsche Bahn (DB) opgeroepen om te gaan staken. Vanaf vandaag tot en met maandag 18.00 uur ligt het treinverkeer in Duitsland daardoor grotendeels plat, waarschuwt het spoorwegbedrijf. Iets om rekening mee te houden als je met openbaar vervoer naar IPM Essen bent afgereisd of van plan bent om de trein naar Fruit Logistica in Berlijn te nemen. Want meer stakingen zijn de komende tijd niet uitgesloten.

De nieuwe werkonderbreking heeft grote gevolgen hebben voor treinreizigers in Duitsland. De Deutsche Bahn waarschuwt voor grote problemen in het langeafstandsverkeer, het regionale treinverkeer en de lokale treinen (S-Bahn) in verschillende Duitse steden, zo meldt de NOS. Ook het internationale treinverkeer wordt door de staking getroffen. Zo rijdt de intercity tussen Amsterdam en Berlijn gedurende de staking niet. Dit geldt ook voor de ICE International tussen Amsterdam en Frankfurt en de nachttreinen van Nightjet.

Vakbond GDL en Deutsche Bahn hebben al maanden een conflict over een nieuwe cao. Twee weken geleden was er ook al een grote staking. De twee partijen ruziën over de salarisverhogingen. Ook wil de machinistenvakbond dat de machinisten een 35-urige werkweek krijgen, met behoud van het huidige salaris. Als er geen oplossing komt, zijn nieuwe stakingen niet uitgesloten. Omdat veel Nederlandse bezoekers van de Fruit Logistica per trein afreizen naar Berlijn, is het dus raadzaam om de ontwikkelingen goed in de gaten te houden en waar mogelijk tijdig alternatieven te zoeken.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v